Yunan televizyon kanalından ‘pes’ dedirten ifadeler: İnsanlık ayıbı büyük tepki gördü: “Derhal özür dileyin”

Yunanistan devlet kanalı ERT'nin haber bülteni sunucusu Alexandras Douvara, 18 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınları ile ilgili yayınında skandal sözlere imza attı. Haber bültenin sunucu, 18 kişinin hayatını kaybettiği yangın için, "Tek hoş olan şey, alevler içinde kalarak hayatını kaybeden 18 göçmenden başka insan hayatının yasını tutmamış olmamızdır" ifadelerini kullandı. O sözler, tüm dünyada büyük tepki çekti.

Yunanistan'ın kuzeydoğusunda hafta sonu çıkan orman yangınları hala kontrol altına alınamadı.

Uzun süredir devam eden yangında Türkiye sınırı yakınındaki Meriç Bölgesi'nde orman yangınlarının devam ettiği Dadia Milli Parkı'nda 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yapılan incelemeler sonrası hayatını kaybedenlerin düzensiz göçmenler olduğu belirlendi.

‘PES’ DEDİRTEN İFADELER

Yunanistan devlet kanalı ERT orman yangınları ile ilgili yaptığı bir yayında büyük tepki gördü.

Kanalın haber bülteni sunucusu Alexandras Douvara, Dadia ormanında 18 kişinin hayatını kaybettiği yangın için "Tek hoş olan şey, alevler içinde kalarak hayatını kaybeden 18 göçmenden başka insan hayatının yasını tutmamış olmamızdır" ifadelerini kullandı.

Yunan sunucunun sözleri tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Efimerida gazetesi sözleri “utanç verici” olarak yorumlarken, In.gr haber sitesi spikerin göçmenlerin hayatlarını Yunanların hayatından daha aşağıda görmesinin kabul edilmez olduğunu vurguladı.

Sosyal medya kullanıcıları da hem kanala hem de sunucu Douvara’ya tepkisini dile getirdi. Birçok kullanıcı ‘Derhal özür dileyin’ diyerek bu durumun insanlık dışı olduğunu ifade etti.