Miçotakis'ten Erdoğan'ın sözlerine cevap

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" sözlerine yanıt vererek, "İletişimi kesen taraf biz olmayacağız" dedi.

Miçotakis'ten Erdoğan'ın sözlerine cevap

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Başkanı Borge Brende ile Davos'ta görüşen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum" açıklamasına cevap verdi.

"İletişimi kesen taraf biz olmayacağız''

Türkiye ile iletişim kanallarını her zaman açık tutmaya çalışacağını dile getiren Miçotakis; "Türkiye ile komşuyuz ve her zaman konuşmamız gerekecek. O yüzden iletişim kanallarını açık tutacağız. Komşularıyla iletişimi kesen taraf asla biz olmayacağız" dedi.

"Erdoğan, ülkemin haklarını savunmayacağımı düşünüyorsa yanılıyor'' 

Miçotakis açıklamasının devamında; "Eğer Erdoğan, Yunanistan'ın egemenliğini ve egemenlik haklarını savunmayacağımı ve Türkiye'nin revizyonist bir güç gibi davrandığını 'uluslararasılaştırmayacağımı' düşünüyorsa, yanlış bir izlenime sahip" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günkü kabine toplantsının ardından yaptığı açıklamada, "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçiler ile yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun; biz bize yeteriz" demişti.