Eski Yunan komutandan Türkiye itirafı geldi: Sonuna kadar...

Yunanistan eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'yle ilgili "Türkiye Batı için önemli, bunun avantajını da sonuna kadar kullanacak." açıklamasında bulundu.

Eski Yunan komutandan Türkiye itirafı geldi: Sonuna kadar...

Yunanistan'da ana muhalefetteki Syrzia Partisi döneminde Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak görev yapan Evangelos Apostolakis, Yunanistan'da bir televizyon kanalına Türkiye'nin devam eden Rusya-Ukrayna savaşında önemli bir müttefik olduğunu ve "bunun avantajını da sonuna kadar kullanacağını" söyledi.

 "Türkiye'ye Jens Stoltenberg tarafından nefes aldırıldı"
Evangelos Apostolakis Yunan Skai televizyonuna yaptığı açıklamada,"Türkiye'ye Jens Stoltenberg (NATO Genel Sekteri) tarafından nefes aldırıldı. NATO'dan aldığı bu destekle Türkiye bölgede tansiyonu arttırabilir. Türkiye, Ege Adaları ve bölgedeki silahlanma konusunda bir şeyler elde edebilmek için ya da F-16'ların ABD tarafından satışını sağlayabilmek için bile Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri noktasında bir pazarlık yapacaktır" dedi.

"Türk hükümeti iddialarından asla vazgeçmiyor"
Apostolakis Ege'de Türkiye'ye karşı gerçekleşecek en ufak kaybın geri kazanımının çok zor olacağını da ifade ederek Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı işaret etti ve "Akar'ın diyalog konuşmaları ile hem iyi hem de kötü rolünü oynayarak kuralsız bir hükümet olmadıkları izlenimi veriyorlar. Elbette diyalog gerçekleşirken Türk hükümeti iddialarından asla vazgeçmiyor" ifadesini kullandı.

 "Türkiye bu savaşta önemli bir müttefik olduğunu biliyor"
Apostolakis, Yunanistan'ın Türkiye'nin hamleleri karşısındaki sıkışmışlığını, "Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Türkiye'nin halen Amerikalılar ve Batı için oynayacağı bir rol var. Türkiye bu savaşta önemli bir müttefik olduğunu biliyor ve bunun avantajını da sonuna kadar kullanıyor" sözleriyle dile getirdi.

Eski Yunan komutandan Türkiye itirafı geldi: Sonuna kadar... - Resim : 3

Türkiye'nin gücüne vurgu yapmıştı
Evangelos Apostolakis daha önce de "Erdoğan'ın kıstırılmış olduğunu düşünmek yanlıştır. Çünkü Türkiye, tüm jeopolitik platformlara katılmakta ve ciddi bir aktör olarak görülmektedir" diyerek Türkiye'nin gücüne vurgu yapmıştı. Apostolakis "Türkiye ile iyi ilişki arzu etmeyen ciddi bir devlet yoktur. ABD, ilişkilerini korumak için çok büyük çaba sarf ediyor. Avrupa da çatışmamaya çalışıyor" demişti. Apostolakis ayrıca "Türkiye'nin Ukrayna krizindeki arabuluculuk rolünü kullanarak ABD ile F-16'lar konusunda anlaşacağını ve "F-35'leri de alacağını" iddia etmişti.