Yunanistan’a 2. köprü! Yunanistan ile Meriç Nehri üzerinde ikinci sınır köprüsünün detayları belli oldu: Bakan Uraloğlu, paylaştı

Türkiye ile Yunanistan arasında Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası için sağlanan mutabakata göre ana köprü açıklıklarının 110- 180-110 metre olması planlanıyor. Projedeki yol Türkiye'de Silivri'ye kadar ulaşacak. Projenin detaylarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, paylaştı.

Yunanistan’a 2. köprü! Yunanistan ile Meriç Nehri üzerinde ikinci sınır köprüsünün detayları belli oldu: Bakan Uraloğlu, paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a yaptığı tarihi ziyaret ile ilişkilerde yeni bir dönem başladı. İki ülke arasındaki bağı güçlendirmek için yeni bir sınır köprüsü inşasının da yapılması kararlaştırıldı.

Yapılacak yeni sınır köprüsüne ilişkin detayları paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Tek tabliyede 2x2 şeritli, kısa pilonlu ekstradoz köprü tipine göre çalışılması; ana köprü hesap açıklıklarının 110-180-110 metre olması planlanıyor" dedi.

Yunanistan’a 2. köprü! Yunanistan ile Meriç Nehri üzerinde ikinci sınır köprüsünün detayları belli oldu: Bakan Uraloğlu, paylaştı - Resim : 1

Meriç Nehri üzerinde bulunan mevcut İpsala-Kipi Köprüsü'nün 1958 yılında yapıldığını ifade eden Uraloğlu, köprüde yapılan incelemelerde yapısal bir problem olmadığı ancak artan ağır taşıt trafiği ve turistlerin kullanımının yoğunlaşması nedeniyle köprünün yetersiz kaldığının tespit edildiğini söyledi.

22 Ocak 2004 tarihinde Atina'da imzalanan Mutabakat Zaptı ile iki ülkeyi bağlayan ulaşım alt yapısını geliştirmek için İpsala-Kipi sınır geçiş bölgesinde, ikinci bir karayolu sınır geçiş köprüsünü ortak inşa etme kararı alındığını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Bu kapsamda 10 Haziran 2006'da; İpsala-Kipi İkinci Sınır Geçiş Köprüsü'nün yapılması için Türkiye ile Yunanistan arasında anlaşma imzalandı.

Yunanistan’a 2. köprü! Yunanistan ile Meriç Nehri üzerinde ikinci sınır köprüsünün detayları belli oldu: Bakan Uraloğlu, paylaştı - Resim : 2

SİLİVRİ'YE KADAR UZANACAK

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Avrupa E-84 yolu veya D-110 Karayolu'nun, Avrupa E-yolları ağının Türkiye'de bulunan bir parçası olarak İpsala yakınlarında Yunanistan sınırından başlayıp Silivri'de son bulduğunu da belirten Bakan Uraloğlu, "Bu hat doğu batı referanslı yaklaşık 180 kilometre. Proje, İpsala gümrük çıkışından başlayıp ve 1500 metre sonra Kipi gümrük girişinde son bulacak" bilgisini de paylaştı.