Yunanistan'ı tek hamlede yuttu geçti... İzmir, Muğla, Aydın, Manisa ve Uşak aman sıra sizde olmasın. Çok acil dikkat

Yunanistan'da beklenen fırtına ve yağışlar etkili oldu. Fırtına nedeniyle Yunanistan'da feci bir tablo meydana geldi. Benzer bir fırtınanın Ege bölgesinde de etkili olmasından endişe duyuluyor.

Yunanistan'ı tek hamlede yuttu geçti... İzmir, Muğla, Aydın, Manisa ve Uşak aman sıra sizde olmasın. Çok acil dikkat

Yunanistan'a daha önceden uyarısı gerçekleştirilen fırtına hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. 

Xylokastro kasabasındaki okullarda eğitime ara verilirken, Epirus bölgesinde ve Trikala’da meydana gelen dolu yağışı trafiği durma noktasına getirdi. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, araçlarda maddi hasara neden oldu.

Meteoroloji yetkililerine göre Mora Yarımadası, Tesalya ve Epirus bölgelerinde dolu yağışıyla birlikte şiddetli yağışların devam etmesi bekleniyor. Fırtınanın yarın ülkenin orta, doğu ve güney kesimlerinde şiddetini arttıracağı belirtildi.

ACİL DURUMA GEÇİLMİŞTİ 

Yunanistan İklim Krizi Değişikliği ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias düzenlediği basın toplantısında, fırtına öncesi tüm acil durum birimlerinin yüksek alarma geçtiğini belirterek, itfaiye, Özel Afet Müdahale Birimi, ordu ve polisin teyakkuzda olduğunu ifade etti. Kikilias bin 600 polis, 2 askeri birim, 70 afet müdahale personeli ve 110'dan fazla iş makinesinin hazır durumda olduğunu söyledi. 

EGE BÖLGESİNDE ETKİLİ OLMASINDAN KORKULUYOR

Fırtına nedeniyle Yunanistan'da feci bir tablo meydana geldi. Benzer bir fırtınanın Ege bölgesinde de etkili olmasından endişe duyuluyor.