İki torununu kurtardı, kendisi boğularak öldü

Yunanistan'ın Girit adasında 61 yaşındaki adam feci şekilde can verdi. Dev dalgalara kapılan 2 torununu kurtarmak isteyen adam, boğularak öldü. Yaşlı adam, ülkede 'kahraman' ilan edildi.

Yunanistan'ın Girit adasında eşi, kızı ve torunlarıyla birlikte tatile giden yaşlı adam dehşeti yaşadı. Aile, denize girmek için Girit adasında bulunan Gouves'e gitti. Burada biraz vakit geçiren aile üyeleri, serinlemek için denize girdi. 

Bir süre sonra torunlarının dev dalgalar tarafından savrulduğunu gören dede, hemen onkları kurtarmak için denize atladı. 2 torununu kıyıya ulaştırmayı başaran yaşlı adam, dev dalgalara daha fazla dayanamadı.

Dalgalara teslim olan adam, kısa süre içinde gözden kayboldu. Yunan Sahil Güvenliğine durumu bildiren aile, acı haber ile sarsıldı. Dev dalgalar içnde kaybolan adamın cansız bedenine ulaşıldı. 

Hersonisos Başkan Yardımcısı ve acil servis görevlisi Manolis Kalaitzakis, Proto Thema'ya şunları söyledi : Ne yazık ki çocukların dedesi başaramadı. Biraz daha dayanabilseydi onu kurtarabilirdik.