Yunus Emre, CHP’deki değişimin detayları ilk kez tv100'de anlattı! "Büyük değişimler yaşanıyor, yaşanacak"

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Emre, CHP'deki değişimin detaylarını ilk kez tv100'de anlattı. Emre "İnternet üzerinden bir soru formuyla üyelerimize 5 soru soracağız. Bu bir yanıyla katılımcı siyaset anlayışı. Bu işin bir tarafı. Tabanımızın hissiyatını kavramakta bir önem taşıyor. Bu verileri raporlayacağız. Gelen tüm yanıtları çok dikkatli bir şekilde okuyacağız." dedi.

Hukukçu Mete Han Özkan, Star Gazetesi yazarı Resul Tosun, CHP İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. Yayına bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Emre, CHP'deki değişimin detaylarını ilk kez tv100'de anlattı.

Yunus Emre'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

CHP'DEN ÜYELERE 5 SORU
İnternet üzerinden bir soru formuyla üyelerimize 5 soru soracağız. Bu bir yanıyla katılımcı siyaset anlayışı. Bu işin bir tarafı. Tabanımızın hissiyatını kavramakta bir önem taşıyor. Bu verileri raporlayacağız. Gelen tüm yanıtları çok dikkatli bir şekilde okuyacağız. 

"KURULTAY’I EKİM AYI SONUNDA YAPMAK İSTİYORUZ"
Kurultay’ı ekim ayı sonunda yapmak istiyoruz. Yetiştirmek için katılımcı sayısını eksik bırakmak istemiyoruz. Standartları sağlarsak Kurultay’ı yetiştirmek istiyoruz.

"CHP’NİN DEĞİŞİMLERE YÖN VERECEK ŞEKİLDE KENDİNİ YENİDEN OLUŞTURMASINA İHTİYACIMIZ VAR"
2017’deki değişiklikten sonra bütün siyasi partilerde %50’yi yakalayabilme arayışı ön plana çıktı. Türkiye’de, Türkiye’nin en köklü partisi olarak, bu büyük değişimleri hem doğru anlama hem de CHP’nin değişimlere yön verecek şekilde kendini yeniden oluşturmasına ihtiyacımız var.

"BÜYÜK DEĞİŞİMLER YAŞANIYOR, YAŞANACAK"
CHP bünyesinde zaten büyük değişimler yaşanıyor, yaşanacak. Bütün ilçelerde, illerde büyük değişimler olacak. Partinin bütün yöneticilerinin Kurultay başladığında görevleri sona erer. 

"KİMSE DELEGEYE BİR BASKI YAPMIYOR"
Par'ın "Bu delege yapısıyla Kılıçdaroğlu yine seçilir, tabanın ne istediğinin önemi yok’ deniyor, ne dersiniz?" sorusuna Emre "Kimse delegeye bir baskı yapmıyor, o kabine girdiğinizde vicdanınızla baş başasınız. Burada bizim partimize de partilimize de bir saygısızlık yapılıyor." yanıtını verdi.