Karantinada kaç milletvekili var?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yurt dışına giden milletvekilleri ve korona virüs şüphesi hakkında açıklama yaptı. Şentop, 31 milletvekilinin kendilerini evlerinde karantinaya aldığını açıkladı.

Karantinada kaç milletvekili var?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Mustafa Şentop, yurt dışı seyahati yapan 31 milletvekilinin kendilerini evlerinde karantinaya aldığını, Umre'ye giden ya da dönen milletvekili ise olmadığını açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop, "Mart ayının başından itibaren yurt dışına çıkan ve yurt dışından dönen bütün milletvekillerimizin bilgisi var bizde. Bunlar arasında umreye giden, umreden dönen herhangi bir milletvekili yok. Bu milletvekillerimizin hemen hemen tamamı Avrupa ülkelerinden dönmüş" dedi.

Meclis tatil edilecek mi?

TBMM Başkanı Şentop, Meclis'in tatil edilip edilmeyeceği yönündeki bir soruya, "Meclisimizin gündemiyle ve gruplarımızın aralarında yapacağı değerlendirmeyle söz konusu olabilir. Görüşmeye devam edilen kanun teklifinin bitimine kadar en azından, bu hafta bir çalışma olacak. Ondan sonrasını tekrar değerlendirecekler" yanıtını verdi.

Kendilerini evlerinde karantinaya alan isimler arasında tüm siyasi parti milletvekillerinin olduğu belirtildi.