Yüzde 25 daha fazla alacaklar. Kadın balıkçılar hakkında müthiş bir haber geldi. 16 Şubat son tarih

Türkiye'de balıkçılık yapan kadın vatandaşlarımızla ilgili süper bir haber geldi. 8 Ocak’ta başlayan Küçük Ölçekli Balıkçıların Destekleme başvuruları 16 Şubat’ta sona erecek. Boyu 12 metreden küçük balıkçı gemileri ile iç sularda faaliyet gösteren balıkçı gemilerinin tamamı desteklemeden yararlanacakları açıklanırken, katın balıkçılara desteklemede yüzde 25 fazla ödeme yapılacağı açıklandı.

Yüzde 25 daha fazla alacaklar. Kadın balıkçılar hakkında müthiş bir haber geldi. 16 Şubat son tarih

Türkiye'de sayıları erkek balıkçılara göre daha az olsa da balıkçılık yapan çok sayıda kadın vatandaşımız var. Kadınları balıkçılığa teşvik etmek amacıyla da çeşitli destek programları uygulanıyor. 

6 BİN TL'YE KADAR DESTEK

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede, boy uzunluğu 4,99 metreye kadar olan gemilere 3 bin 500 TL, 5-7,99 metre arası gemilere 4 bin 250 TL, 8-9,99 metre arası gemilere 5 bin 250 TL, 10-11,99 metre arası deniz balıkçı gemileri ile 10 metre ve daha büyük boylardaki tüm iç su balıkçı gemilerine 6 bin TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Balıkçı gemisinin sahibi veya ortağı olan kadınlara; desteklemeye başvurduğu tarihte sahiplik veya ortaklığın devam ediyor olması ve şahsı veya ortakları adına desteklemeye bizzat başvuru yapmaları halinde, gemi başına ödenecek birim destekleme tutarının yüzde 25 daha fazlası ödenecek.

16 ŞUBAT SON TARİH BAŞVURUDA 

Başvuruların 16 Şubat’a kadar devam edeceği, desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemilerinin sahipleri veya yetkililerinin, 16 Şubat 2024 mesai saati bitimine kadar İl/ İçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor. Destekleme başvurusu yapılabilmesi için geminin, başvuru tarihinde geçerli ‘Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine’ sahip olması gerekiyor. Ruhsat geçerlilik süreleri dolmuş ama ruhsat yenilemek için yasal bir engel bulunmayan gemi ruhsatına sahip balıkçılar, destekleme dönemi içerisinde (başvuru son gününden önce) ruhsatlarını yenileyerek, destekleme müracaatlarını yapabilecekler.