Yüzdeki kırışıklardan kurtulmak artık çok kolay! Kaş ve alın bölgesindeki yaşlanma belirtileri ameliyatsız düzeltilebilir mi?

Yıllar içerisinde yüz bölgesindeki kırışıklıklar gün geçtikçe çoğalıyor. Çeşitli nedenlerden dolayı oluşan bu kırışıklardan rahatsız olanlar, kırışıklıklardan kurtulmanın yollarını arıyor. İstem dışı çalışan kaslar, mimikler bu kırışıklıkların bir numaralı sebebidir. Artık bu kırışıklıklardan kurtulmak oldukça kolay. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk kaş arası, alın ve göz kenarı çizgilerinin ameliyatsız tedavisini sizler için anlattı. İşte, detaylar...

Yüzdeki kırışıklardan kurtulmak artık çok kolay! Kaş ve alın bölgesindeki yaşlanma belirtileri ameliyatsız düzeltilebilir mi?

Yüzde oluşan kırışıklıklar birçok insanın en büyük kabusu olmuştur. Birden fazla nedene sahip olan bu kırışıklıklardan ameliyatsız kurtulmak artık çok kolay. Kaş ve alın bölgesindeki yaşlanma belirtileri düzeltilebilir mi? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk ameliyatsız tedaviyi sizler için anlattı...

Yüzdeki kırışıklardan kurtulmak artık çok kolay! Kaş ve alın bölgesindeki yaşlanma belirtileri ameliyatsız düzeltilebilir mi? - Resim : 1KAŞ VE ALIN BÖLGESİNDEKİ YAŞLANMA BELİRTİLERİ DÜZELTİLEBİLİR Mİ?

Estetik cerrahi ile burnun hemen üzerindeki dikey çizgileri (kaş arası) ve alındaki yatay çizgileri botoks ve çeşitli dolgu malzemeleri yardımıyla kapatılabilir. Kaş arası ya da çatık kaş çizgileri birçok kişi için rahatsız edici bir durumdur. Bu çizgiler burnun üzerinden başlayıp kaşların arasına kadar uzayarak “11” sayısı görüntüsü oluşturur. Bazı kişilerde ise iyice derinleşip katlanmalara ve yarıklara neden olabilir. Bu da mutlu hissetsek dahi öfkeli görünmemize yol açar.

Yüzdeki kırışıklardan kurtulmak artık çok kolay! Kaş ve alın bölgesindeki yaşlanma belirtileri ameliyatsız düzeltilebilir mi? - Resim : 2DENEYİMLİ UZMAN GEREKLİ!

Kaş arası çizgilerinde uzmanlar genellikle botoks kullanır. Tüm botoks uygulamalarında olduğu gibi bakımı düzenli olarak yapılmalıdır ve kullanılması gereken dozaj zamanla azalır. Çizgileri fazla derin, katlanma seviyesinde olan hastalarda botoks ve dermal dolguların kombine bir şekilde kullanılması gerekebilir. Kombinasyon ile sonuçlar daha uzun sürebilse de karışımda hangi dolgu maddesinden ne oranda kullanıldığı sonucu belirler. Bu nedenle uygulayacak doktor seçilirken bu konuda deneyimli bir uzman tercih etmek oldukça önemlidir.

Yüzdeki kırışıklardan kurtulmak artık çok kolay! Kaş ve alın bölgesindeki yaşlanma belirtileri ameliyatsız düzeltilebilir mi? - Resim : 3YAŞLANMA BELİRTİLERİ ENJEKSİYON TEKNİKLERİYLE DÜZELTİLEBİLİR

Alında beliren uzun ve yatay çizgiler yüzde en sık görülen yaşlanma belirtilerinden biridir. Her zaman yaşlılık belirtisi olmayıp genetik sebeplerden de oluşabilen bu çizgiler yıllar içerisinde alnın sıkıştırılmasıyla ve güneş ışığına maruz kalınarak tetiklenir.

Alın çizgilerinin tedavisinde de çoğu plastik cerrah botoksu tercih etmektedir. Amaç alındaki hareket fazlalığını minimuma indirmektir. Çoğu durumda deneyimli doktorlar doğal görüntüyü bozmayacak miktarda hareket bırakır. Böylece kişi yüz ifadelerinde kısıtlama yaşamaz; donuk bir görüntü meydana gelmez.

Yüzdeki kırışıklardan kurtulmak artık çok kolay! Kaş ve alın bölgesindeki yaşlanma belirtileri ameliyatsız düzeltilebilir mi? - Resim : 5

6 AY YA DA 1 YIL ARAYLA TEKRARLANMALI!

İnce uçlu iğnelerle gerçekleştirilen operasyonda hasta herhangi bir şey hissetmez. Yapılacak enjeksiyon sayısı ise çizgilerin derinliğine, sayısına ve yakın zamanda botoks uygulanıp uygulanmadığına göre değişkenlik gösterir. Yüzde yapılan ön değerlendirmeden sonra enjeksiyon prosedürü birkaç dakika gibi çok hızlı bir sürede tamamlanır. Ortalama altı ay ya da bir yıl içinde enjeksiyonların tekrarlanması gerekir. Operasyonun başarısı teknik ve estetik bilgi ile doğru orantılıdır.