"Yüzündeki kan değil nar suyu" diyen Rus medyasına yanıt: Ben bir savaş kurbanıyım

Ukrayna'nın Chuguev şehrinde evi bombalanan ve savaşın simgesi olan Olena Kurilo, Rus medyasının hedefi haline geldi. Rus medyası patlamada yaralanan 52 yaşındaki öğretmen Kurilo hakkında 'Yüzündeki kan değil, nar suyu' ifadelerini kullandı. Rus medyasına yanıt ise gecikmedi.

"Yüzündeki kan değil nar suyu" diyen Rus medyasına yanıt: Ben bir savaş kurbanıyım

Rusya Ukrayna savaşına ilişkin gelen ilk görüntüler ile tüm dünya tarafından tanınan ve savaşın simgesi haline gelen 52 yaşındaki Olena Kurilo bir kez daha dünyanın gündemine oturdu. Bu kez Rusya'dan gelen şoke eden bir iddia ile...

Kafasında bandajlar eli yüzü kan içinde çekilen fotoğrafı dünya gazetelerinin manşetlerinde yer alan bir çocuk annesi anaokulu öğretmeni Kurilo Rusya tarafından hedefe konuldu.

Rus medyası, Rusya Ukrayna savaşının simgesi haline gelen Olena öğretmenin bir aktris olduğunu iddia etti.

Görüntünün ise 2014 yılına ait olduğu söylendi.

Hatta 52 yaşındaki kadının yüzündekilerin kan değil nar suyu olduğu iddia edildi.

Sosyal medya kullanıcıları ise öğretmenin Ukraynalı bir milliyetçi olduğu ve algı yaptığını öne sürdü.

Talihisiz kadın iddialara böyle yanıt verdi: Yaralar hala taze

Öğretmen Olena hakkındaki iddialara çektiği bir video ile cevap verdi. Videoda yüzündeki yaraların hala taze olduğu görülen Kurilo, "Ben bir füze saldırısının kurbanıyım" diye sözlerine başladı.

Ben gerçek bir insanım, sahte değilim

"Ben gerçek bir insanım, sahte değilim. Pek çoğunuz olan bitenin gerçekliğine inanmıyor. Ama bunun gerçek olduğuna inanmak için lütfen bakın. Bunlar gerçek yaralar."

Ülkemi çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Savaşı istemiyorum. Dünyada, ülkemizde çocukların ve sivillerin ölmesini istemiyorum."

Yaralanan gözü görmüyor

Saldırı sonrası yaralanan gözünün artık görmediğini belirten talihsiz kadın , yoğun askeri bombardıman nedeni ile tedavi olacak hastane bulamadığını belirtti

"İşte gözümden geriye kalanlar….Artık onunla göremiyorum. Umarım görme yeteneğim geri döner ve her şey yoluna girer." dedi.

Elimde patlama anına ait görüntü var

Olena'nın 27 yaşındaki kızı Ekaterina da Rus medyasına annesi hakkında sahte haberler yaymayı bırakması için çağrıda bulundu

Ekaterina "Sosyal ağlardaki birçok insan bana annemin kim olduğu hakkında farklı versiyonlarla kişisel mesajlar gönderiyor.

Sahtekarlaıkları çürütebilirim

Annemle ilgili sahtekarlıkları çürütebilirim. Elimde patlama anına ait fotoğraflar ve videolar var." dedi.