Zafer Partisi ABB adayı Bartu Soral'dan CHP'ye tepki: Atatürk’ün partisi CHP’nin DEM ile ne işi olabilir?

Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Bartu Soral, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında CHP ile DEM Parti arasındaki ilişkiye "İlkelerin, ideolojilerin, Atatürk’ün partisinin DEM ile ne işi olabilir? DEM’de Selahattin Demirtaş “Abdullah Öcalan’ın heykelini dikeceğiz daha” diyor. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da “Selahattin Demirtaş’ın siyasetini beğeniyorum” diyor. Bu işin bir çizgisinin olması lazım. Bir ideolojisinin olması lazım." diyerek tepki gösterdi.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'na konuk oldu. 

Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Bartu Soral yayına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

“ATATÜRK’ÜN PARTİSİ CHP’NİN DEM İLE NE İŞİ OLABİLİR?”
CHP ile DEM Parti arasındaki ilişkiye tepki gösteren Soral "İlkelerin, ideolojilerin, Atatürk’ün partisinin DEM ile ne işi olabilir? DEM’de Selahattin Demirtaş “Abdullah Öcalan’ın heykelini dikeceğiz daha” diyor. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da “Selahattin Demirtaş’ın siyasetini beğeniyorum” diyor. Bu işin bir çizgisinin olması lazım. Bir ideolojisinin olması lazım." ifadelerine yer verdi. 

"TÜRKİYE’DE SİYASETİN ÇİZGİSİ KAYBOLDU"
Hacır'ın "Siz Zafer Partisine gidip geldiniz değil mi? Bir Genel Başkan Yardımcısı oldunuz sonra bıraktınız sonra bir daha döndünüz. Neden gittiniz geldiniz? Neden Ankara Büyükşehir Adayı oldunuz?" sorusuna Soral "Geldiğimde partinin kuruluşunun 3. Ayı falandı. Doğal olarak partiler ilk kurulduğunda herkes geliyor. Partiler oturmuyor tam. Bu şirketlerde de böyle. Kuruluş aşamasında herhangi bir organizasyon sendeliyor. Ben geldiğimde o başlangıcıydı. O başlangıçtaki o gruplar, o konuşmalar beni rahatsız etti. Bu partinin o halinde bulunmak istemedim. Gelme hakkım kadar gitme hakkımı da kullandım. Sonra parti bir yere geldi ve teklif geldi. Türkiye’de siyasetin çizgisi kayboldu." yanıtını verdi.