Zafer Partisi ABB Adayı Bartu Soral'dan Özgür Özel'e sert sözler: Demirtaş’ı beğenen, 'Kürdistan’ı kuracağız' diyen opera sanatçısının elini öpen birini ben sindiremem

Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bartu Soral, tv100'ün 'Seçim Özel' programında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e "PKK lideri terörist “Öcalan’ın heykelini dikeceğiz daha” diyen Selahattin Demirtaş’ı beğenen ve onun ismini sürekli zikreden, Kürdistan’ı kuracağız diyen bir opera sanatçısının elini öpen birini ben sindiremem, ben bunları söyleyen bir partiyle yan yana gelmem." sözleriyle yüklendi.

tv100'ün 'Seçim Özel' programına konuk olan Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bartu Soral, gazeteci Erdoğan Aktaş ile Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı.

Bartu Soral'ın açıklamalarından satır başları:

 SİZİN ANKARA SEÇMENİNE SUNMUŞ OLDUĞUNUZ EN ÖNEMLİ PROJE NEDİR?
 “Ankara’yı planlamak zorundayız. Ankara’nın bir şehir, bölge planı yok. Her gelen başkan kafasına göre imarı değiştiriyor. 500 metrede bir AVM’ler, yanında gökdelenler yanında iş merkezleri. Ankara’nın 10 kilometre çapına yığılmış bir başkent var şu anda ve yeşil alan yok. Her taraf beton. Trafik sıkışıklığı var, trafiğin İstanbul’dan farkı yok. 30 senedir Ankara’nın bir şehir, ulaşım planı yok. Ankara’ya yapılması gereken şey Kuzey’den Güney’e, Doğu’dan Batı’ya Ankara’yı planlamak. Bu plan dahilinde çeperlerde Bahçekent oluşturmak. Atatürk, 1928-1932 arası meşhur Alman mimarı çağırarak Ankara’yı planladı ve o planda Bahçekentler vardı. Bugün geldiğimiz noktada artık arazi fiyatlarının geldiği yerde bahçeli evler değil de zemin artı üç kat olmak üzere dört katlı bahçeli evler Ankara’nın etrafına, yoksul halka Bahçekentler yapmak zorundayız. Çünkü Ankara’nın zenginleri zaten merkeze yerleşmiş durumda. Ve bu 3-1 evlerin yarısının mülkiyeti belediyede kalacak şekilde halka kiralayacağız, yarısını ile karsız şekilde satacağız. Böyle bir yeni yerleşim kurulduğunda, hizmetler sektörü o bölgelerde hızla gelişecek.

"HİBE DESTEĞİ VERECEĞİZ"
Bir diğer konu da ekonomi. Ankara’da çok fazla üniversite ve genç nüfus var ve gençler girişimci olmak istiyor. Biz Ankaralı 200 bin gence 100 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlayacağız. Böylece gençler girişimci olabilecek. Gençlerin buluşçuluğunu ve önünü açacağız ki ekonomi canlanabilsin. Aksi taktirde belediye hep sosyal yardım dağıtıyor.

ANKAPARK’I NASIL DEĞERLENDİRECEK?
Ankapark Atatürk Orman Çiftliği’nin arazisine yapıldı. Atatürk bize o mirası tarım yapılsın diye bıraktı. 800 milyon dolar harcandı. Ben 800 milyon dolara 12 bin adet sosyal konut yapabilirdim. Gelelim sorunuza, Ankapark hala işletilebilir. Satılabilecek bir miktarı var ise sökülerek satılacak. Bir kısmı film platosu olarak kullanılacak, çünkü Ankara’da müthiş bir film ve dizi sektörü var fakat plato yok. Geri kalanını ise benim tercihim, uluslararası bir işletmeye vermek. Çünkü tematik parkların esprisi şudur, Paris’te Disnayland vardır örneğin ve insanlar Disneyland’a gider. Disneyland uluslararası pazarlama ağına sahiptir.

"DEMİRTAŞ’I BEĞENEN, 'KÜRDİSTAN’I KURACAĞIZ' DİYEN OPERA SANATÇISININ ELİNİ ÖPEN BİRİNİ BEN SİNDİREMEM"
“Ankara’da Mansur Yavaş, Turgut Altınok, Cengiz Topel Yıldırım ve siz olmak üzere 4 milliyetçi aday yarışacak. Seçmen açısından zorlu bir seçim olacak, siz ne diyorsunuz?” sorusuna Soral "Öncelikle milliyetçiliğin tanımını yapmak lazım. PKK lideri terörist “Öcalan’ın heykelini dikeceğiz daha” diyen Selahattin Demirtaş’ı beğenen ve onun ismini sürekli zikreden, Kürdistan’ı kuracağız diyen bir opera sanatçısının elini öpen birini ben sindiremem, ben bunları söyleyen bir partiyle yan yana gelmem. Atatürk Cumhuriyeti’nin bir evladı olduğumdan. Benim Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gaziler ve onların ailelerine bir borcum var." yanıtını verdi.