Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Kararımızı yarın saat 11.00'de açıklayacağız!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur seçimlerinde partisinin alacağı karara ilişkin, "Sizin de bildiğiniz gibi yürüyen bir süreç var. Oldukça mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bu akşam Kemal Kılıçdaroğlu ile tekrardan görüşeceğiz. Kararımızı yarın açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur seçimlerinde partisinin alacağı karara ilişkin açıklamalarda bulundu. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, seçimlerin 2. turuyla ilgili kararını duyurmak üzere bugün yapacağı açıklamayı işaret etmişti.

Bugün kameralar karşısına geçen Ümit Özdağ, “Burada da şu ana kadar olumlu gelişen süreci son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ile bu akşam bir daha görüşeceğiz. Sığınmacıların dönüşünün temini konuşulacak. Yarın Zafer Partisi’nde ortak açıklama yapacağız” dedi.

Özdağ, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Kararımızı bildirmek üzere bu toplantıyı düzenliyorduk. Yürüyen bir süreç var. Henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam sayın Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız.

“SIĞINMACILARIN GERİ DÖNMESİNİ ÖNGÖREN PROTOKOL GÖRÜŞMESİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE İLERLETTİK”

Bu toplantıda halen üzerinde görüşmekte olduğumuz ve Türkiye'nin güvenliğini sağayacak, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın 1 senede vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, sığınmacıların ekonomik maliyetinin artık Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ama aynı zamanda Cumhuriyet'imizin kuruluş esaslarını, Anayasa'nın ilk 4 maddesini ve 66. maddeyi güvence altına alacak ve PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle de sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerlettik. Ama nihayetlenmedi. Nihayetlenmesi ve imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor.

'SİNAN OĞAN' AÇIKLAMASI

Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Sinan Bey ile farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz.

Biz bu ülkenin insanlarının bu şekilde Lümpen sürülerinin hedefi haline getirilmesine izin vermeyiz. Makam mevki ihale tartışması yapmıyoruz.

"TERÖRLE MÜCADELE BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ"

Sadece Zafer Partisi'ne oy veren yurttaşlarımıza değil. Sadece Zafer Partisinin ve ATA İttifakı'na oy veren seçmene değil. Tüm siyasi partilere oy veren vatandaşlarımıza çağrı yapıyoruz.

Biz terörle ilintili hiçbir siyasi yapılanmanın Zafer Partisi olarak siyaseten meşru olmadığını düşünüyorum. Terörle mücadele bizim vazgeçilmezimiz.