Zafer Partisi İBB adayı Aziz Karamahmutoğlu'ndan tv100'e özel açıklamalar: DEM ve İYİ Parti'yi geçeceğiz

tv100'ün gündemi belirleyen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na katılan Zafer Partisi İBB adayı Aziz Karamahmutoğlu, belediye seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamalarda "Hedefimiz 3. parti olarak çıkmak. Başlarken elbette ki seçimi kazanmak fakat rasyonel yaklaş dersen hedefimiz 3. parti olmak. Biz DEM'i de İYİ Parti'yi de şüphesiz geçeceğimizi söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, İletişimci-Yazar Ferhat Murat, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Gürkan Hacır'ın "Neden Zafer Parti'den aday oldunuz?" sorusuna karşılık Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu, şu ifadelere yer verdi: 

"Sayın Özdağ bana İstanbul adaylığını teklif edince işin doğrusu bir ay boyunca arkadaş çevremizle oturduk tartıştık. Sonra şöyle bir şey ortaya çıktı: Dendi ki özellikle bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli'ne geçildikten sonra yapılan yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milliyetçilerin adayı olmadı. Ve arkadaşlarımız iki alışkanlık geliştirdiler: Ya sandığa gitmedi, ya da kendinden olmayan bir adaya mühür basmak zorunda kaldı. Bu alışkanlık yerleşmemeli dedik."

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın "Sizin Ekrem İmamoğlu'nu övdüğünüz bir video dolaşıyor. Ekrem İmamoğlu İstanbul'u yağmalatmadı diyorsunuz ama şimdi de İmamoğlu'nun karşısına aday olarak çıkıyorsunuz. 2023 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek verdiniz. Bugün Ekrem İmamoğlu'nun karşısına aday olarak çıkmanız bir çelişki değil mi, ya da neden İmamoğlu'nu överken karşısına aday olarak çıkma ihtiyacı hissetiniz?" sorusu üzerine Karamahmutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bir insanın kendine emanet edilen bir bütçeyi yağmalamaması bir meziyet değildir. Zaten olması gereken budur."

Gürkan Hacır'ın "Lideriniz Ümit Özdağ anladığım kadarıyla sizle aynı fikirde değil. Kendisi Ekrem İmamoğlu'nu Türkiye için ciddi bir tehlike olarak görüyorum" diyor" sözleri üzerine Karamahmutoğlu şu açıklamalarda bulundu:

"İMAMOĞLU'NUN ANAYASANIN 66. MADDESİNİ İHLAL ETMESİNİN NEDENİ NEDİR?

"Sayın Ekrem İmamoğlu'nun rahatsız edici ifadeleri vardır. Ben de bunları sosyal medyadan paylaştım. Eğer yerel yönetici olmaktan çıkarak genel politikaya ilişkin, anayasanın bazı maddelerini küçümseyerek, yok sayarak, deforme ederek konuşursanız tam da oradan cevap alırsınız. Anayasanın 66. maddesinde diyor ki 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür' Hal böyleyken hem kurumun hem İmamoğlu'nun kürsüye çıkıp, bu 66. maddeyi ihlal ederek, 'İstanbul onların da bunların da şehridir' diye sayıyor olmasının nedeni nedir?" 

Millet Haber Ajansı Genel Yayın yönetmeni Sinan Burhan'ın  "Bugün CHP Esenyurt'ta adayını geri çekti. 2023'ün Aralık ayında HDP yöneticisi kent uzlaşısı diye bir kavram ortaya attı. Arkasından Kandil de bunun altını çizdi. Ve İstanbul'da Barış Yarkadaş'ın iddiasına göre 20 tane HDP'li ya da DEM Parti'li meclis üyesi, İmamoğlu kontenjanından meclis üyesi olacak. Bu duruma nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine Karamahmutoğlu şu açıklamalarda bulundu:

"İTİRAZIMIZ SİYASET YAPMADA TERÖRÜN VASITA OLARAK KULLANILMASINADIR"

"Bu mutabakat altına alınmış değil, bozulabilir. Mutabakat imza altına alınırsa konuşuruz. Fakat ben 2019'da olduğu gibi 'İstanbul kaybedelirse Bizanslaşır' gibi keskin yaklaşımları doğru bulmuyorum. Alt kimliği üzerinden siyaset yapma gafletine düşenlerin de siyaset yapma hakkı vardır. Bizim itirazımız siyaset yapmada terörün vasıta olarak kullanılmasına karşıdır."

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç'in "Partinizin son seçimde aldığı oy 3'e yakındı. Seçmen tabanınız nereden gelecek? Seçimde nereden oy alacaksınız?" soruna yanıt olarak Karamahmutoğlu şu açıklamalarda bulundu:

"DEM'İ DE İYİ PARTİ'Yİ DE GEÇECEĞİZ"

"İstanbul'da başlarken yüzde 10'la başladık. Hedefimiz 3. parti olarak çıkmak. Başlarken elbette ki seçimi kazanmak fakat rasyonel yaklaş dersen hedefimiz 3. parti olmak. Biz DEM'i de İYİ Parti'yi de şüphesiz geçeceğimizi söylüyoruz."

Gürkan Hacır'ın "Sizce Ekrem İmamoğlu İstanbul'da neler yaptı?" sorusu üzerine Karamahmutoğlu ironi yaparak şu ifadelerde bulundu:

"EKREM İMAMOĞLU'NUN İMZA PROJESİ NEREDE?"

"Sosyal medyasından kendisi açıklıyor. Çocuklara süt dağıtmış. Milyar dolarlık bütçesi varken bu az şey mi? 4 yaşına kadar çocuğu olan annelere toplu taşımayı bedava yapmış. Bir de 120 tane kadar kreş yapmış. 100-120 ne? 1200 tane kreş yapmak lazım. Çocuklara süt elbette dağıtılmalı, daha fazla dağıtılmadı. Peki Ekrem İmamoğlu'nun imza projesi nerede? Bir de bu hizmeti gözümüze sokarken yine milyarlarca para reklam için harcanıyor. Ne hizmet yaptığını merak edersek girer internet sitesinden bakarız."

Hacır'ın "Sinan Bey’in bir iddiası vardı. Zafer Partisi’ne ve ATA İttifakına oy vermediğinizi ifade etti. Doğru mu?" sorusu üzerine Karamahmutoğlu "Ben bırakın oy vermeyi imza da vermedim kendisine" dedi. 

İletişimci-Yazar Ferhat Murat'ın "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verdiniz?" sorusuna yanıt olarak Karamahmutoğlu "Televizyon televizyon geçtim Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istedim ben" dedi.