Zarif'ten Trump'a İskender ve Cengiz Han'lı yanıt

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Trump'ın "Eğer İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmen sonu olur. Bir daha ABD'yi asla tehdit etme!" sözlerine cevap verdi. Zarif "İskender ve Cengiz Han'ın yapamadığını yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Zarif'ten Trump'a İskender ve Cengiz Han'lı yanıt

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı bir kez daha tehdit etti. Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Eğer İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmen sonu olur. Bir daha ABD'yi asla tehdit etme!" diyerek İran ile olan gerilimi zirveye taşıdı. 

Trump'ın bu açıklamasına İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'ten yanıt geldi. Zarif, Twitter'dan  "Ekonomik terör ve soykırım iğnelemeleri İran'ı bitiremeyecektir" ifadelerini kullandı. 

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, şunları söyledi. 

"Trump, 'B takımı'nın kışkırtmalarıyla İskender, Cengiz Han ve diğerlerinin başaramadığını elde etmeyi umuyor. Tüm işgalciler giderken İran bin yıldır ayakta. Ekonomik terör ve soykırım iğnelemeleri İran'ı bitiremeyecektir" diyen Zarif, "Hiçbir zaman bir İranlıyı tehdit etme" etiketiyle "Saygı göstermeyi dene, işe yarar!" ifadelerini kullandı.

Zarif, bolton Binyamin Netanyahu ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'i Trump'ın "B Takımı" olarak adlandırdı.