Ziraat Bankası ve Halkbank'tan ödenecek! Vatandaşların 500 TL ödemelerini unutmaması gerekiyor

Tüm zamanların en büyüğü olarak nitelendirilen dar gelirliler için sosyal konut projesinde kuraların çekilmesinin ardından vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden para iadesi yapılacak. En yakın ATM’ye giderek 500 liranızı geri alabilirsiniz. İşte detaylar…

Ziraat Bankası ve Halkbank'tan ödenecek! Vatandaşların 500 TL ödemelerini unutmaması gerekiyor

Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak nitelendirilen dar gelirliler için sosyal konut projesinde kuraların çekilmesinin ardından hak kazanamayan vatandaşlar için haber geldi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden 500 TL iade edileceğini duyurdu. Artan kiralar sonrasında vatandaşlar TOKİ konutları için başvuruda bulundu. Devlet, çekilişlere başladı. Kurada hak sahibi olmayan vatandaşlar çekilişten sonra 500 TL iadesini alabilecek.

74 İLDE KURALAR ÇEKİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada 74 ilin kurasının tamamlandını duyurdu.

Bakan Kurum, paylaşımında "Projemiz ilk günden bu zamana kadar 89 günde 74 ilin kurası bitti. 195 bin 255 evin sahipleri belli oldu. Şimdi İzmir’de yarından başlayarak 8 gün 12 bin 400 konutun kurasını çekeceğiz" dedi.

TOKİ PROJESİNDE PARA İADESİ NASIL ALINIR? 

Ziraat Bankası ve Halkbank’a ödeme yaparak TOKİ başvurusunda bulunan kişiler, iade talebi ile IBAN numaralarına para iadelerini alabilir.