Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun altı takır takır buz kesmeye başladı. Adana, Mersin ve Antalya tam tersini yaşıyord

Meteorolojik kaynaklar tarafından Karadeniz bölgesindeki illerimiz Zonguldak, Bartın, Kastamonu hakkında çok önemli bir bilgi verildi. Bölgede deniz suyu sıcaklığı saatler içinde bir anda 16 derece birden düştü. Bilindiği üzere Adana ve civarında deniz suyu sıcaklığı 32 dereceye kadar birden çıkmıştı.

Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun altı takır takır buz kesmeye başladı. Adana, Mersin ve Antalya tam tersini yaşıyord

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye'nin hava durumu ve deniz suyu sıcaklığına ilişkin açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Hava Forum son olarak Karadeniz bölgesindeki illerimiz Zonguldak, Bartın, Kastamonu'da yaşanan ilginç bir olay hakkında vatandaşı bilgilendirdi. 

"16 DERECE BİRDEN DÜŞTÜ"

Hava Forum tarafından yapılan açıklamada, "Geçen hafta da paylaşmıştık. Uzun süre poyraz esince sahilde "upwelling" hadisesi yaşıyoruz. Şu sıralar Karadeniz'de Zonguldak, Bartın, Kastamonu civarında deniz suyu sıcaklığı saatler içinde bir anda 16 derece birden düştü. Deniz şu an buz gibi, 11-15 derecelerde..." denildi. 

"ÇOĞU ZAMAN SİS OLUŞUMU GERÇEKLEŞİR" 

Hava Forum, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: "Upwelling, dipteki soğuk deniz suyunun kuvvetli rüzgar ile birlikte dikey yönlü yukarı hareket ederek kıyı kesimlerde yüzeye çıkmasıdır. “Upwelling” olayının gerçekleştiği kıyıda deniz suyu sıcaklığı aniden düşer. Öyle ki bu düşüş bazı yerlerde 15-20 derece farkı bulabilir. Çoğu zaman sis oluşumu da gerçekleşir.  Ani deniz soğuması gerçekleştiğinden insanların sağlığı açısından tehlikeli bir durumdur. Fakat balıkçılık ile uğraşanlar için olumlu bir durumdur." 

Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun altı takır takır buz kesmeye başladı. Adana, Mersin ve Antalya tam tersini yaşıyord - Resim : 1

Diğer yandan Adana ve çevresinde tam tersi bir durum yaşandığı biliniyordu. Dün  Adana ve civarında deniz suyu sıcaklığı 32 dereceye kadar birden çıkmıştı.