Zonguldaklı madencilerin tahtada öğrencilere bıraktığı not bir Türkiye gerçeğini gözler önüne serdi

Afet bölgelerine arama kurtarma çalışmalarına katılan maden ekibi öğrencilere not bıraktı. Ekip Hatay’da bir sınıf tahtasına "Derslerinize iyi çalışıp aranızdan çok iyi mühendisler çıksın ki güzel sağlam binalar inşa edin. Edin ki başka anneler babalar çocuklar ağlamasın yetim öksüz kalmasın. Sizlere güveniyoruz" notunu düştü.

Zonguldaklı madencilerin tahtada öğrencilere bıraktığı not bir Türkiye gerçeğini gözler önüne serdi

Türkiye’nin dört bir yanından afet bölgelerine giden ekipler arama kurtarma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessesesi'nde çalışan maden işçilerinden bir grup Hatay'ın Hassa ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda konakladı.  Ekip dinlenmek içi gittikleri okulda öğrencilere mühendis olup sağlam binalar yapmalarını içeren bir mesaj bıraktı. 
 

Zonguldaklı madencilerin tahtada öğrencilere bıraktığı not bir Türkiye gerçeğini gözler önüne serdi - Resim : 1
 
“ACINIZ ACIMIZDIR”
 
Maden işçileri "Acınız acımızdır. Hayat paylaştıkça güzelleşiyor. Bizler sizin sınıflarınızı, siz yokken sizin yokluğunuzu aratmadık. Şunu çok iyi bilmenizi istiyoruz, haberinizi alır almaz hiçbir dakika düşünmeden ailemizi geride bırakarak enkaz bölgesine ulaştık. Kiminizin annesini, babasını, dedesini, ninesini enkaz altından aldık. Keşke elimizden daha fazlası gelebilseydi. Hepinizi çok seviyoruz. Sizlerden bir isteğimiz var, derslerinize iyi çalışıp aranızdan çok iyi mühendisler çıksın ki güzel sağlam binalar inşa edin. Edin ki başka anneler babalar çocuklar ağlamasın yetim öksüz kalmasın. Sizlere güveniyoruz. Öğretmeninize güvenin ve ona sıkıca sarılın" yazdı.