100 ila 500.000 arasında yumurta bırakabiliyor. Büyünce 8 tane kolu olacak. Yavru halini ilk göreceksiniz

100 ila 500.000 arasında yumurta üretebilen ahtapotların hayli ilginç özellikleri var. 8 kolu olan ahtapotların yavru halini ise ilk kez görünce çok şaşıracaksınız.

Doğadaki hayvanlar özellikleriyle insanları çok şaşırtıyor. O hayvanlardan biri de ahtapotlar. 8 kollarıyla hayli ilgi çeken ahtopatların yavru halini birçok insan bilmiyor.

Peki ahtopatların özellikleri neler? 

Ahtapotlar, büyük olasılıkla, erken gastropodlardan ve kollarından ve bacaklarından, huni olanlardan, boynuz şeklindeki kabuklarından, ve sonra da Dostlar'a göre avlanmak için fazladan bir çift kol yetiştirdi. Ahtapotların sekiz bacağı olduğu doğru değil; aslında altı bacağı ve iki kolu var.

Softpedia’ya göre, ilk sefalopodlar yaklaşık 500 milyon yıl önce gelişti. Ahtapotlar kendilerini Kretase döneminin sonuna doğru gelişti ve sadece 8 cm uzunluğunda çok küçüktüler. Şimdi, yaklaşık 289 tür ahtapot türü ve en büyük ortalamalar yaklaşık 10 feet uzunluğunda.

500.000 YUMURTA BIRAKABİLİYOR 

İlginç bir şekilde, erkek ahtapot sağdaki üçüncü kolundan yapılmış bir penise sahiptir. Bu kol bir hektotylup olarak adlandırılır ve çiftleşme sırasında ayrılabilir. Çiftleşme mevsimi boyunca, bir erkek ahtapot, üçüncü kolunun kaybı nedeniyle sadece yedi bacağı olabilir. Gelecek sezon yeni bir tane yetiştirdi.

Kolunu tekrar büyütebilse de ahtapotları çiftleştirmek genellikle yaşam boyu sadece bir kez eşleşir. O sırada, dişi 100 ila 500.000 arasında yumurta üretir. Dişi ahtapot, yumurtalarına bakarken bağırıyor ve yavru olduğu zaman açlıktan beri ölüyor. Dişi ahtapotların sadece bir ila iki yıl yaşaması beklenirken, erkekler beş yaşına kadar yaşayabilir.