100 tane kolu var, kafasını kessen bile yenisi çıkıyor! Hayalet kameralara takıldı, herkesin nabzı yükseldi!

Turistlere özel bir denizaltı turu düzenleyen ekip, çok şaşırtıcı bir denizanası ile karşılaştı. 10 metre uzunluğundaki hayalet denizanası görenleri şaşkına çevirdi.

100 tane kolu var, kafasını kessen bile yenisi çıkıyor! Hayalet kameralara takıldı, herkesin nabzı yükseldi!

Günümüze kadar sadece 126 kere görüntülenen dev hayalet denizanası, bu kez Antarktika sularında görüntülendi. Viking Keşif Ekibi adı verilen ve turistlere özel denizaltı turları ayarlayan bir grup uzman, Antarktika Yarımadası'nın kıyı sularında yapılan incelemeler sırasında bilimsel adı Stygiomedusa gigantea olan deniz canlısını tespit etti.

100 tane kolu var, kafasını kessen bile yenisi çıkıyor! Hayalet kameralara takıldı, herkesin nabzı yükseldi! - Resim : 1

DEVASA DENİZANASI

Bu denizanalarının boyu, 10 metreye çıkabiliyor. Bu nedenle bilimsel adına İngilizcede "devasa" anlamına gelen "gigantic" kelimesi eklendi. Independent Türkçe'de Çağla Üren çevirisiyle yayınlanan makalede, ilk kez 1910'da keşfedilen S. gigantea'yle bugüne dek sadece 126 kez karşılaşıldı. 

100 tane kolu var, kafasını kessen bile yenisi çıkıyor! Hayalet kameralara takıldı, herkesin nabzı yükseldi! - Resim : 2

6 BİN METREYE KADAR İNEBİLİYOR

Son karşılaşmada elde edilen bulgular, Norveç Kutup Enstitüsü'nün Polar Research adlı bilimsel dergisinde yayımlandı. Makalede denizanasının Antarktika Yarımadası'nın kıyı sularında 80 ila 280 metre derinlikte su altı kameralarıyla görüntülendiği belirtildi. Hayalet denizanası diye de anılan bu canlının yüzeyden 6 bin 665 metre derinliğe kadar inebildiği biliniyor.