12 yıl önce çalınan aracını arıyordu... Buldu ama sevinemedi

İstanbul’da halı saha maçına giderken aracını oto yıkamacıya bırakan ve oto yıkamacıda aracı çalınan Aydın Halat, 12 yıl sonra aracının Eyüp Yediemin Otoparkı’nda olduğunu öğrendi. Aracının bulunma sevinciyle otoparka giden Halat, 32 bin lira otopark borcu olduğunu öğrenince şok oldu.

12 yıl önce çalınan aracını arıyordu... Buldu ama sevinemedi

12 yıl önce halı saha maçı için Alibeyköy Spor tesislerine giden ve Spor tesisi yakınlarında aracını oto yıkamacıya bırakan Aydın Halat, maçı bittikten sonra oto yıkamacıya gittiğinde aracını yerinde bulamadı.

Oto yıkamacıya aracını sorduğunda ise, aracının başka bir kişi tarafından alındığını öğrendi.

Aracının çalındığını anlayan Aydın Halat, Polise giderek aracının bulunması için hırsızlardan şikayetçi oldu ve aracının bulunması için de gerekli işlemleri başlattı.

Tüm otoparkları dolaştı

Aracını bulabilmek için tüm otoparkları dolaştığını söyleyen Halat, aracının bulunması ümidiyle 2015 yılına kadar vergi borçlarını da ödediğini belirtti. Halat, “Artık aracımdan ümidimi kesmiştim. Trafikten de çektirdim. Geçen pazar günü bir telefon geldi bana aracımın Trafik Vakfı Yediemin Otoparkı'nda olduğunu söyledi. İlk önce inanmak istemedim. Daha sonra Yediemin otoparkına gittim ve aracımın orada olduğunu gördüm” dedi.

12 yıl önce çalınan aracını arıyordu... Buldu ama sevinemedi - Resim : 2

“32 bin lira otopark parasını duyunca şok oldum”

“Trafik Vakfı Yediemin Otoparkı'ndan aracımı almak istediğimi söyledim. Onlar da bu aracın 12 yıldır otoparkta olduğunu ve 32 bin lira gibi bir otopark borcu olduğunu söylediler. Ücreti duyunca şok oldum. Bende bu aracın çalıntı olduğunu ve hiçbir ücret ödemeyeceğimi ve mağdur olduğumu söyledim. Ben bu araçla ilgili suç duyurusunda bulunacağımı bildirdim. Benim aracım 10 yılı aşkın bir süredir bulunmuş, bu otoparkta yatıyor. Bulan da polis, jandarma veya trafik vakfı her kim bulduysa bilmiyorum, aracımın bulunup da bana bildirilmemesi beni maddi ve manevi olarak mağdur etti. Bugün aracımın sadece 15 bin lira hurda bedeli var. Ben bunlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım" açıklamasında bulundu.

 

3 bin 500 liraya geri aldı

Pazarlıklar sonucu aracı 3 bin 500 liraya aldığını anlatan Halat, "İlk önce benden 32 bin lira gibi bir bedel istediler ama aracımın buraya giriş evraklarını bulamadılar. Uzun zaman olduğu için evrakların kaybolabileceğini, yanmış olabileceğini söylediler. Yediemin Otoparkı yetkilileri ve Trafik Vakfı yetkilileriyle görüştüm evrakları bulamayınca bana 32 bin lira değil aracın hurda bedeli olan 15 bin lira üzerinden 5 bin lira verirsen aracı alabileceğimi söylediler. Bende 12 yıl sonra bulduğum aracı bırakmak istemedim. Bende avukatım aracılıyla 3 bin 500 lira bir bedel ödeyerek aracımı aldım. Aracımı aldıktan sonra güvenli bir yere çektim yasal sürecin işlemesini bekleyeceğim" dedi.