13 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilmişti; İkinci kez gözaltına alınan taksi şoförü tutuklandı

13 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan taksici çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

13 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilmişti; İkinci kez gözaltına alınan taksi şoförü tutuklandı

Ataşehir’de 30 Eylül 2023 tarihinde, okuldan çıkan 13 yaşındaki kız çocuğu, eve gitmek üzere bindiği takside, iddiaya göre taksi şoförünün sözlü tacizine uğradı. İddiaya göre, yolculuk sırasında taksi şoförü H.G, küçük kızla konuşmaya başlayarak yaşını sordu. İ.Ö.'nün yaşının 13 olduğunu söylemesinin ardından H.G, kıza gözlerinin çok güzel olduğunu, çok olgun göründüğünü, kendisinin çok yalnız olduğunu ve konuşmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

SERBEST BIRAKILDI

Durumdan rahatsız olan İ.Ö, taksi şoförüne cevap vermeden araçtan inerek evine girdi.  İ.Ö., anne ve babasına durumu anlattı. Aile, Ataşehir Sevgican Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu. Taksi şoförü H.G, polis tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Karakolda ifadesi alınan H.G. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

“ERKEKLERLE TEK KALMA” DEMİŞ

 

13 yaşındaki İ.Ö., polise verdiği ifadesinde, "Araca biner binmez araç şoförü bana ağzı açık olan bisküviden ve açılmamış su ikram etti, istemedim. Sigara kullanıp kullanmadığımı sordu, erkek arkadaşımın olmadığını öğrenince ise 'Erkeklerle tek kalma "arkadan bıçaklar, vururlar” dediği öğrenildi.

 

 

AİLE, KARARA İTİRAZ ETTİ

Aile taksicinin serbest kalmasına, kızlarının can güvenliğinden endişe ettiklerini belirterek tepki gösterdi. Aile, savcılığın bu kararına itiraz etti. Ailenin itirazı üzerine şüpheli H.G. yeniden gözaltına alındı.  Şüpheli taksici bu defa sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada; “30.09.2023 tarihinde Ataşehir ilçesinde meydana gelen kız çocuğunun cinsel tacize uğraması olayı ile ilgili olarak; 13 yaşındaki İ.Ö. isimli yaşı küçük şahsın öğrenim gördüğü okuldaki ek ders sonrası ticari taksiye bindiği, kendisini 24 yaşında olarak tanıtan erkek ticari taksi şoförünün çocuğun yaşını sorduğunda 13 yaşında olduğunu söylemesi üzerine gözlerinin çok güzel olduğunu ve erkeklere karşı dikkatli olması gerektiğini belirterek tacizde bulunduğu ve çocuğun araçtan korkarak indiği anlaşılmış, şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışma başlatılmıştır. Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli H.G. (30) isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs, cinsel taciz suçundan hakkında yürütülen tahkikat işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.” Denildi.