14 ilde operasyon: İnternet üzerinden nefret suçu içeren paylaşım yapan 27 şüpheliye gözaltı

EGM Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından 14 şehirde internet üzerinden ve sosyal medyadaki nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden şüpheli şahıslara eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 27 şüpheli gözaltına alındı.

14 ilde operasyon: İnternet üzerinden nefret suçu içeren paylaşım yapan 27 şüpheliye gözaltı

İnternet üzerinden ve sosyal medyada nefret söylemleriyle paylaşımlar gerçekleştiren şüphelilere Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 14 şehirde operasyon gerçekleştirildi. 

Eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Yerlikaya yapılan operasyonun detaylarını paylaşarak şunları söyledi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İstihbarat Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığımızın desteği ile 14 İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan operasyonlar neticesinde; İnternette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, vatandaşlarımıza yanıltıcı bilgileri alenen yayarak paylaşımlar yaptığı tespit edilen, sosyal medya hesap yöneticileri hakkında 14 ilimizde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. #TürkiyeninHuzuru "