17 yaşındaki Ebru'nun ölümüyle ilgili davada karar

Küçükçekmece'de 17 yaşındaki Ebru Erdem'in evinin balkonundan düşerek hayatını kaybettiği Serdar Taş'ın 'kasten öldürme' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada, savcı, delil yetersizliğinden beraat kararı verilmesini istedi.

17 yaşındaki Ebru'nun ölümüyle ilgili davada karar

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya ölen genç kızın annesi Ayşe Erdem ve babası Murat Erdem katılırken, sanık Serdaş Taş SEGBİS ile bağlandı. Taraf avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada mütaalasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Serdar Taş'ın 'Evi terk eden çocuğun, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak, 'Cinsel saldırı' ve Kasten öldürme' suçlarından, kesin delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat ettirilmesini talep etti. Taş'a 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini isteyen savcı, evi kiraya veren tutuksuz sanık Kemal sönmez için de baraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

23 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTENİYORDU

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 20 Mart 2019'da 17 yaşındaki Ebru Erdemin bir binanın 9'uncu katından teras katına düşerek öldüğü, maktulün yanındaki Serdar Taşın olaydan sonra taksiye binerek, hızlıca uzaklaştığı anlatıldı. Ölen Ebru Erdemin kanında çoklu uyarıcı madde, sanık Serdar Taşın kanında esrar tespit edildiği ifade edilen iddianamede, Taş hakkında Çocuğa yönelik kasten öldürme ve Suç sonucu ölümün olması sebebiyle çocuğun cinsel istismarı suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ayrıca Taş hakkında Evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haber vermeksizin yanında tutmak ve Uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama suçlarından 23 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede diğer sanık Kemal Sönmezin ise Evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haber vermeksizin yanında tutmak suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi.