174 oy farkla bitmişti: Ardahan'da CHP'nin kazandığı seçim tekrarlanacak

Ardahan’da CHP’nin kazandığı seçime AK Parti itiraz etmişti. İl seçim kurulu seçimin yenilenmesi kararı alındı. Yenileme kararı alınan seçimlerin ise 2 Haziran Pazar günü yapılacağı belirtildi.

174 oy farkla bitmişti: Ardahan'da CHP'nin kazandığı seçim tekrarlanacak

Ardahan il merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir 5 bin 49 oy, AK Parti adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy aldı.

SEÇİM 2 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

AK Parti’nin yapmış olduğu itirazın İlçe Seçim Kurulu’nca kabul edilmesiyle Ardahan Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verildi. Yenileme kararı alınan seçimlerin ise 2 Haziran Pazar günü yapılacağı bildirildi.

"YARIN İTİRAZ EDECEĞİZ"

Halk TV yayınında konuşan ve seçimi kazanan CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir, “İlçe Seçim Kurulu’na yarın itiraz edeceğiz. İl Seçim Kurulu kararının da olumsuz olması halinde, Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracağız” dedi.

"49 SANDIĞIMIZI TEK TEK DOLAŞARAK ZİYARET ETTİK"

Sabah'a konuşan AK Parti adayı Baydar, "Elimizdeki delilere güvenerek itiraz hakkımızı kullandık. İlçe seçim kurulu haklı olduğumuzu gördü seçimlerin yenilenmesi yönünde karar aldı. Yarında inşallah bu il seçim kurulu tarafından karara bağlanır yakın bir zamanda tekrar seçim olur. Seçim günü sabah saatlerinden itibaren 49 sandığımızı da tek tek dolaşarak ziyaret ettik.

"OYLARIN SAYIMINDA ŞAİBE VAR"

Sandıkların bir kısmında simetrik bir çalışma yapıldığının hissiyatına vardık. Sandık kurulunda açıklanan oylar bize geldikçe bu kaygılarımız gittikçe güçlendi. Bir sandıkta imzalar kayıp, görevli olmayanlar kendilerini görevli tanıtarak seçmeni yönlendirmişler, oy kullanma yetkisine sahip olmayanlar oy kullanmış, oyların sayımında şaibe var. Bütün belgeler elimizde mevcut, hepsini yetkili mercilere sunduk. Daha bir seçimin iptal edilmesi için ne gerekli? Her şey ortada" dedi.