200 yıldır akıyor: Batman'da vatandaşlar önünde kuyruk oluşturuyor

Batman Sason'da yer alan Yolüstü köyünde 200 senedir akan kaynak suyunun birçok hastalığa iyi geldiğine inanan vatandaşlar suyun başında uzun kuyruklar oluşturuyor.

200 yıldır akıyor: Batman'da vatandaşlar önünde kuyruk oluşturuyor

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünde 200 yılı aşkındır akan doğal kaynak suyu için başta böbreklerinde taş bulunan hastalar olmak üzere Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve çevre illerden her gün yüzlerce vatandaş köye geliyor. Vatandaşlar, şifa bulmak için başında sıraya girdikleri sudan içiyor.

Yıllardır çeşmeye gelip gittiğini belirten Sedat Bilgin, “Diyarbakır'dan geldim. 15 yıldır sürekli gelip gidiyorum. Böbreğimde taş ve kum vardı. Bu çeşmeden içerek döktüm. Çok faydasını gördüm. Çevre köylerden gelen var. Diyarbakır’dan, Batman’dan ve çevre illerden çok kişi geliyor” dedi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden gelerek şifa bulmak için çeşmeden su içtiğini belirten Ebedin Orak, “Bu sudan içip şifa bulmak için Diyarbakır’dan geldim. Böbrekte bulunan taşları düşürmede iyidir. Bağırsak çalışmasına da iyi geldiği için geldim” diye konuştu.

200 yıldır akıyor: Batman'da vatandaşlar önünde kuyruk oluşturuyor - Resim : 1

"20 YILDIR ÇEŞMEYE GİDİP GELİYORUM"

Çeşmenin faydasını gördüğü için 20 yıldır sürekli geldiğini anlatan Mehmet Sıddık Arviş, “Bu çeşme böbreklere, bağırsaklara çok iyi geliyor. Ben faydasını gördüğüm için 20 yıldır sürekli gelip gidiyorum. Bazı yıllarda iki defa geliyorum” şeklinde konuştu.

Çeşmeye ailece gelerek haftalarca konaklayıp çeşmeden su içtiklerini belirten Lütfü Yalçınkaya ise, “Biz çeşmeye Silvan’dan geldik. Ailece çeşmeye geldik. Burada bulunan konaklama odalarında kalarak bu sudan içiyoruz. Böbreğinde taş olanlar, kum olanlar buraya gelip bu sudan içiyorlar” ifadelerini kullandı.