YKS Eğitim Bilgilerim Güncelleme (Video anlatım)

ÖSYM YKS'ye girecek 2 milyon 500 bin öğrenciyi uyardı. "Eğitim Bilgilerim" bölümünün güncellenmesi zorunlu. Bu bölümü güncellemeyen öğrenciler birçok sorunla karşı karşıya kalacak. Eğitim Bilgilerim bölümünü nasıl güncelleyeceksiniz? İşte yanıtı...

Cumartesi günü YKS'ye girecek 2 milyon 528 bin 110 aday için çok önemli bilgilendirme. Son günlerde bazı okullar ve öğretmenler sınava girecek öğrencileri eğitim bilgilerinin güncellenmesi konusunda uyarıyor. Bu durum büyük bir karmaşaya neden oldu. Konu hakkında detaylı bir açıklama yapılmamasından dolayı veliler ve öğrenciler ne yapacağını anlayamadı.

Paniğe gerek yok!

Öncelikle öğrencilerin panik yapmasına gerek olmadığını belirtelim. Bu bölüm güncellenmek zorunda ancak şimdi değil. Sınavın ardından 18 Haziran - 26 Haziran tarihleri arasında güncelleme yapmanız gerekiyor. ÖSYM'den verilen bilgi bu şekilde. Bu güncellemeyi yapmak için henüz zamanınız var.

18 Haziran'da tekrar girin

Sistemde bilgileriniz güncel görünse dahi 18 Haziran'da yeniden giriş yapıp kontrol etmenizde fayda var. Bu sayede herhangi bir aksilik yaşamadan tüm sınav işlemlerinizi yerine getirmiş olacaksınız.