400'e yakın profesör ilanı yayımlandı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Erdöl, "Bu hafta, 2020 yılı içerisindeki mevcut kadrolarımızın neredeyse tamamını ilan ettik" diyerek 400'e yakın profesör alımını duyurdu.

400'e yakın profesör ilanı yayımlandı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, üniversiteye bağlı farklı illerdeki sağlık uygulama ve araştırma merkezleri kadrolarına alınacak profesör kadrosuna ilişkin açıklama yaptı. Erdöl, "Bu hafta, 2020 yılı içerisindeki mevcut kadrolarımızın neredeyse tamamını ilan etmek suretiyle 400'e yakın profesör ilanı yayımladık. Bildiğim kadarıyla tıp alanında bir anda 400'e yakın profesör alımının duyurulduğu hiçbir ilan yok" dedi. 

SBÜ Rektörlüğünce, üniversiteye bağlı Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'daki sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ile rektörlüğe çeşitli unvanlarda 407 öğretim elemanı alımı yapılacağına ilişkin ilan 15 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Prof. Dr. Erdöl, yapılacak alımlara ilişkin, 2015'te İstanbul'da, 2016'da Ankara'da kurulan ve hızla büyüyen üniversitenin, yurt içindeki lisansüstü eğitimlerle yetinmeyerek yurt dışında da faaliyetlerine başladığını, bu kapsamda Somali'de meslek yüksekokulu ile sağlık bilimleri fakültesi, Sudan'da meslek yüksekokulu, Özbekistan'da meslek yüksekokulu ile tıp fakültesi açtıklarını dile getirdi. 

Türkiye'de, Sağlık Bakanlığı'nın çok kapasiteli eğitim ve şehir hastaneleri ile afiliye olan üniversitenin, 62 hastane ile iş birliği içerisinde eğitim faaliyetlerini yürüttüğünü aktaran Erdöl, 12 bini uzmanlık öğrencisi olmak üzere yaklaşık 30 bin kişinin üniversiteleri bünyesinde eğitim gördüğünü kaydetti. Şehir hastanelerinin eğitim faaliyetlerinde daha belirgin rol oynaması amacıyla bu yıl Adana, Erzurum, İzmir, Bursa ve Trabzon'da tıp fakültesi açtıklarını belirten Erdöl, bu fakültelerde okuyan öğrencilerin 4, 5 ve 6. sınıfta şehir hastanelerinde staj yapma imkanı bulacağını aktardı.

Hem öğrencilere hem de şehir hastanelerine katkı sağlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Erdöl, bu hafta, 2020 yılı içerisindeki mevcut kadrolarının neredeyse tamamını ilan etmek suretiyle 400'e yakın profesör ilanını yayımladıklarını hatırlatarak, "Bildiğim kadarıyla tıp alanında bir anda 400'e yakın profesör alımının duyurulduğu hiçbir ilan yok" dedi. Erdöl, "Sağlık camiası için çok büyük bir adım atmış olduk. İlan Resmi Gazetemizde yayımlandı. 2020'nin son günlerinde 250'ye yakın da doçent ilanımız olacak. Böylelikle elimizdeki kadroların tamamını kullanmış olacağız" şeklinde konuştu.