2024 hedefim: Kızım

Tarih 30 Ocak 2023... Yılın son gününde bana, "Anne allaah aşkına yaa! İttiyaacım var diyorum yaa" dedin. Babanla konuşmalarımızdan kaptığın bölümlerin, hep babandan para istediğim konulara denk gelmesi dikkatimden kaçmasa da bugün üzerinde durmayacağım şekerim.

Neyse sanırım seninle ilk büyük kavgamızdı. Seninse boyundan büyük laflarının en büyüğü...

Kavga, her zamanki gibi lazımlığını boşaltmamla sona erdi. Seçtiğin sakinleşme yöntemine mesafeli yaklaşsam da saygı duymamak elde değil çocuğum.

Anneliğimi düşünmek için işte böyle romantik anları hiç kaçırmam bilirsin bebeğim.

Şimdi sana birkaç çift lafım var ve umarım okuduğunda Gülseren Budayıcıoğlu dizilerine malzeme olmamış oluruz. Malum oralarda her şey anaların başının altından çıkıyor ve ben en azından mezarımda yakamdan düşmeni isterim.

Doğduğunda kordon kesildi iş bitti sandım, yanılmışım. O bizim ayrılmaz kaderimizin açılış kurdelesiymiş. Açılışı yapmışlar bebeğim.

Ben bu yazıyı yazarken bile boynundan bir fırt çekip yazmaya devam ediyorum. Sağlığa çok zararlı olduğunu düşünsem de bırakamıyorum.

Dürüst olacağım anneliğimin ilk ayında balkondan atlamayı düşünmüştüm. Sonra da bunu düşündüğüm için kolumu koparmayı falan...

Beş yaşına selam çaktığın şu günlerde ise tek düşündüğüm eve koşmak... Anneliğin hayatı bitirdiğini düşünürdüm; şimdiyse hayatta daha anlamlı ne olduğunu soruyorum kendime.

Seninle bir "Hadise" şarkısında el ele tutuşup koltukta zıplamaktan, coşkunu, şen kahkahanı izlerken kendimden geçmekten daha anlamlı ne olabilir?

Karşımda ak pak tertemiz bir defter var ve benim onu eğri büğrü yazımla silgi kullanmadan, hatasız doldurmam isteniyor. Bu yükün ağırlığı belimi bükse de ellerim titrese de 2024'te zihnine yazmak istediklerimi buraya not düşüyorum.

Benim senden özge yârim yok,

Senden büyük tasam, neşem, endişem yok

Tek dileğim var o da şu:

Şahit ol, vâkıf ol, razı ol ...