Zelenskiy, ABD Kongresine hitap etti: Pearl Harbor'ı hatırlayın

Rusya'nın saldırıları altındaki Ukrayna 24 Şubat'tan beri Rus ordusuna direnmeye çalışıyor. 5. müzakerelerden olumlu açıklamalar gelse de tam ateşkes sağlanmış değil. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, şu sıralar ABD Kongresi'ne hitap etti.

Zelenskiy, ABD Kongresine hitap etti: Pearl Harbor'ı hatırlayın

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ABD Kongresine sesleniyor. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen konuşmada Zelenskiy sözlerine "Pearl Harbor'ı hatırlayın" diye başladı.

Zelenskiy'nin konuşmasından öne çıkanlar:

Herkesin hür yaşama hakkı var. Bizlerin de yaşama hakkı var. Ukrayna'yı anlamanız gerekiyor, size ihtiyacımız var. Pearl Harbor’ı hatırlayın. 11 Eylül’ü hatırlayın. Sizin bağımsız topraklarınızda yapıldı bu saldırılar. Biz de 3 haftadır saldırı altındayız. Şehirlerimiz Rusların saldırısı altında. Binlerce kişi hayatını kaybetti. Ukrayna üzerinde uçuşa kapalı bölge ilan edilmesini istiyoruz. Halkımızı korumak için buna ihtiyacımız var. Bu kötülük durdurulmalı, bugün bizim elimizde bu araçlar maalesef yok.  S-300 gibi hava savunma sistemlerine şu aşamada çok ihtiyacımız var.

Rus ordusunu durdurana kadar Batı'nın yeni yaptırım paketlerinin devam etmesi gerekiyor. ABD firmaları Rusya pazarından çekilmeli, limanlar Ruslara kapatılmalı. Başkan Biden'a ve ABD'nin Rusya'ya yaptırımları için teşekkür ediyoruz.

Ukrayna halkına karşı suç işleyen herkesin savaş suçlusu olarak da görülmesini istiyoruz. Ama bu karanlık günlerde daha fazlasına ihtiyacımız var.