3 bin Euro rüşvet istedi, suçüstü yakalandı

Manavgat Liman Başkanı İ.E.B, tescil ve kayıt için kendisine gelen Ş.Ö.'den , işlemlerin hızlanması için 3 bin Euro para istedi. Ş.Ö.'nün şikayeti üzere başkan, suçüstü operasyonla yakalandı.

3 bin Euro rüşvet istedi, suçüstü yakalandı

 

Antalya'da yaşanan olayda su sporları işletmeciliği yapan Ş.Ö. yeni aldığı teknesinin kayıt ve tescil işlemleri için Manavgat Liman Başkanlığı'na başvurdu.

İddiaya göre Manavgat Liman Başkanı İ.E.B., işlemlerin hızlanması için Ş.Ö.'den 3 bin Euro rüşvet istedi. Başkanın teklifini kabul eden Ş.Ö., başkanın yanından ayrılır ayrılmaz şikayet etmek üzere için Manavgat Adliyesi'ne gitti.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Antalya İl Jandarma KOM Şube, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı KOM ve Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Liman Başkanı İ.E.B.'yi suçüstü yakalamak için yürütülen operasyonda, seri numaraları alınmış 3 bin euro, tekne sahibi Ş.Ö. tarafından Manavgat Liman Başkanlığındaki odasında liman başkanı İ.E.B’ye teslim edildi. Ş.Ö.'nün odadan ayrılmasının ardından içeri giren jandarma ekipleri daha önce seri numaraları alınan 3 bin euro ele geçirdi. Liman Başkanı İ.E.B rüşvet almak suçundan gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Manavgat Adliyesi'ne sevk edildi.

3 bin Euro rüşvet istedi, suçüstü yakalandı - Resim : 1