3 kardeşten Apple'a 6.1 milyon dolarlık zarar! 'Arızalı' diyerek sahte ürünleri orjinali ile değiştirdiler

ABD'de yaşayan 3 kardeş, 'arızalı' diyerek 10 binden fazla sahte Apple ürününü, orjinali ile değiştirdi. 8 yıl sonra yakayı ele veren kardeşler, şirketi toplamda 6.1 milyon dolar zarara uğrattı. 

3 kardeşten Apple'a 6.1 milyon dolarlık zarar! 'Arızalı' diyerek sahte ürünleri orjinali ile değiştirdiler

ABD'de yaşayan 3 kardeş, akıllara durgunluk veren bir yöntemle Apple'ı toplamda 6.1 milyon dolar zarara uğrattı. 

SAHTE ÜRÜNLERİ 'ARIZALI' DİYEREK ORJİNALİ İLE DEĞİŞTİRDİLER 

3 kardeş, 10 bin sahte Apple ürünü arızalı olduklarını belirterek orijinallerle değiştirdi. Ülke genelindeki ve Kanada'daki birçok Apple mağazasında şanslarını deneyen kardeşler 8 yıl sonra yakayı ele verdi.

Savcılar, ceza belgelerinde Zhimin Liao'nun 22 eyaletteki 105 Apple mağazasını bizzat ziyaret ettiğini ve yaklaşık 720 sahte iPhone ve iPad'i takas etmeye çalıştığını yazdı.  Savcılara göre Zhiting Liao, bizzat ABD'de 18 eyalette ve Kanada'da en az 200 Apple mağazasına gitti ve yaklaşık 718 sahte iPhone ve iPad'i takas etmeye çalıştı.

Üçüncü kardeş Zhiwei Liao'nun duruşmayı ise bu ay sonu yapılacak.  Savcılar ayrıca Liao kardeşlerin eşlerinin de dolandırıcılık da rol aldığını tespit etti.  Kadınlar, suçlamaları kabul etti ve üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. 

10 BİNDEN FAZLA ÜRÜN

ntv'de yer alan habere göre, mahkeme kayıtlarına göre, sanıklar faaliyette oldukları yaklaşık sekiz yıl boyunca mağazalarda 10 binden fazla sahte ürünü takas etmeye çalıştı. 

Karşılığında aldıkları orijinal ürünler daha sonra yabancı ülkelerdeki insanlara satıldı. Apple'ın toplam 6,1 milyon dolar civarında zararı oldu. 

ABD Başsavcılığı'na göre kardeşler, savunma anlaşmalarının bir parçası olarak San Diego'daki beş konuttaki hisselerinden, suçtan elde edilen 250 bin dolardan fazla gelirden ve komployla bağlantılı 200'den fazla Apple iPhone'dan vazgeçmeyi kabul etti.