40 yaşındaki kadının evlendiği adamın yaşını duyanların aklı tutuldu! Hem de ilk evliliğiymiş

Kenya'da yaşayan Johana Maritim Butuk ve Alice Jemeli 20 yıllık birlikteliğin ardından dünyaevine girdi. 40 yaşındaki kadının, kocasının yaşı duyanları şoke etti. Daha önce hiç evlilik yapmamış olan ve ilk kız arkadaşı Alice olan Butuk şu an 99 yaşında. Aralarındaki yaş farkına rağmen 20 yıllık beraberliğin ardından evlenen Butuk, "Pek çok şeye geç kaldım ama bugün mutluyum çünkü evli bir adamım" dedi.

40 yaşındaki kadının evlendiği adamın yaşını duyanların aklı tutuldu! Hem de ilk evliliğiymiş

Kenya'da yaşayan 99 yaşındaki Johana Maritim Butuk, 20 yıllık birlikteliğin ardından 40 yaşındaki kız arkadaşı Alice Jemeli ile evlendi. Çift, 14 Ocak 2023 Cumartesi günü Uasin Gishu İlçesi, Soy'da renkli bir düğün töreniyle dünyaevine girdi.

ARALARINDA 50 YAŞ VAR

2003 yılında ilk tanıştıklarında Jemeli henüz 20, Butuk ise 79 yaşındaydı. Yaş farklarına rağmen aşkları büyüdü. Butuk, Aralık 2022'de Jemeli'ye evlenme teklif etti ve bir düğün töreni planları başladı. Butuk yaşadığı 99 yıl boyunca hiçbir kadınla birlikte olmadığını ve Jemeli'nin onun ilk kız arkadaşı ve ilk eşi olduğunu söyledi. Ancak Jemeli'nin önceki ilişkisinden üç çocuğu olduğu ve Butuk onları hiç sorun etmeden kabul ettiği de aktarıldı.

40 yaşındaki kadının evlendiği adamın yaşını duyanların aklı tutuldu! Hem de ilk evliliğiymiş - Resim : 1

RENKLİ BİR DÜĞÜN TÖRENİ

Çift, düğünü Tuiyobei ​​Soy B köyündeki kerpiç evlerinde kutladı. Birkaç akrabayla birlikte çitlerle çevrili olmayan çiftliğin etrafında yürüdüler. Çift, yakındaki St Mark's Soy B Katolik Kilisesi'nde evlilik yemini etti ve törene katılan yerel halk, töreni çok renkli olarak nitelendirdi. Mahalle sakinleri, torununun yaşında bir kadınla evlenen 99 yaşındaki bir adam görmediklerini söylüyorlar. Medya evlerine geldiğinde, çiftin mali yetersizliklerine rağmen kendilerine görkemli bir ev inşa etme planlarını tartıştıklarını ifade etti. 

Butuk, “Hayatım boyunca evlenmedim çünkü her zaman gönül rahatlığı istedim. Ayrıca küçük işlerle de meşguldüm ve evlenmeye karar verdiğimde bütün arkadaşlarım dedeydi. Ama karımla tanıştığımda hayatta istediğimi bulduğumu keşfettim. Alice daha az konuşuyor ve hayattaki zorlukları aşmaya yardımcı oluyor" diyor.

Şunları ekliyor: “İlk tanıştığımızda gençti ve alçakgönüllülüğünden dolayı onu sevdim. Onunla ilk kez Tabasei adında bir kadın tarafından tanıştırıldım ve aramızdaki yaş farklılıklarına rağmen iyi bir bağ kurduk. Mutluyum çünkü karım artık olgun ve sorumlu.”

Jemeli ise, “2003'te ilk tanıştığımızda onu sevmiştim. Kötü niyetli bir ilişkimi bırakmıştım ama Mzee (Butuk) ile bir kadın aracılığıyla tanıştığımda onu alçakgönüllü olduğu ve beni dinlediği için sevdim. O yaşlıydı ve ben de diğer kadınlar gibi evli bir kadın olacağımı bildiğim için ona yardımcı olmaya karar verdim” diyor.

İLK TANIŞTIKLARINDA EVSİZMİŞ

Butuk, Jemeli ile ilk tanıştıklarında evsiz ve dağınık olduğunu ve hayatını değiştirmekten gurur duyduğunu söylüyor. Butuk, 2010 yılında ölen ve adı sadece arap Kenei olarak tanımlanan erkek kardeşlerinden biriyle yaşıyordu. Jemeli, ağabeyinin ölümünün ardından eşinin sorunlarının arttığını ve taşınmak zorunda kaldığını söyledi. Daha sonra şu an oturdukları kerpiç evi inşa ettiler. Az konuşan bir adam olan Butuk, gençliğinde çobanlık yapıyordu. Genellikle ilişkiler ve kur yapmayla ilişkilendirilen tartışmalardan ve yüzleşmelerden sık sık kaçtı. Sakinleri, guava yaprağı yemeyi sevdiğini ve kızlarla hiç etkileşim kurmadığını söylüyor. Bu konu hakkında Butuk, “Pek çok şeye geç kaldım ama bugün mutluyum çünkü evli bir adamım. Yaş arkadaşlarım sünnet edildikten çok sonra, 1943'te inisiye oldum. Evliliğimdeki mutluluğun beni daha uzun yaşatacağına eminim” diyor. 

40 yaşındaki kadının evlendiği adamın yaşını duyanların aklı tutuldu! Hem de ilk evliliğiymiş - Resim : 2

HAYIRSEVERLER SAYESİNDE DÜĞÜNLERİNİ YAPTILAR

Eşi Jemeli, komşu bir evde temizlikçi olarak ayda 3.000 Sh (24,13 TL) kazandığını söylüyor. Renkli düğünleri, koridorda yürüme planlarını duyan komşuların ve hayırseverlerin katkılarıyla mümkün oldu. “Düğünümüz renkliydi ve mütevazi evimizde kutluyoruz. Hiç paramız yok çünkü düğün törenimiz bile kilisedeki komşularımız ve arkadaşlarımız tarafından finanse ediliyordu. Yakındaki Soy Club'a yemek yemeye bile gidemiyoruz” diyor.

HAYALLERİ VAR

Çift, mali zorluklara rağmen daha büyük ve daha konforlu bir ev inşa etmeyi planladıklarını söylüyor. “Birçok insan benim Mzee'nin servetinin peşinde olduğumu düşündükleri için evliliğimizi onaylamadı. Ama bu doğru değil çünkü kocamın serveti yok. Kocama aşık olmadan önce çıktığım genç erkeklerle karşılaştırıldığında, bana çalışma ve çocuklarıma huzur içinde bakma özgürlüğü verdiği için mzee'yi seçtim," diye açıklıyor Jemeli. "Beni daha da mutlu eden şey, mzee'nin artık daha mutlu olması" diye ekliyor. 

DAHA UZUN YILLAR YAŞAMASINI İSTİYORUZ

Butuk'un yeğeni Sally Chepkoech, amcasının tüm kardeşlerinin öldüğünü söylüyor. Diğer yeğen Roseline Mutai, Butuk'un geleneksel çiğ sebze ve yabani meyveleri yediği için sağlıklı olduğunu söylüyor. "Günde sadece bir öğün yemek yiyor ve rafine yağlarla pişirilen yemeklerden nefret ediyor. Hayatı boyunca hiç evlenmedi ya da çıkmadı. Kendisine yardımcı olan yeni eşine teşekkür ederiz. Daha uzun yıllar yaşamasını istiyoruz” dedi.