500 bin TL’ye satın aldığı aracın içine binen vatandaş gördüğü manzaraya inanamadı

Türkiye’de 500 bin TL’ye satın aldığı aracın içine binen bir vatandaş, çok sayıda özelliğin kısıtlandığını görmesi nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Koronavirüs salgınından sonra dünya genelinde başlayan ekonomik krizden nasibini en büyük ölçüde alan sektörlerin başında otomotiv sektörü gelmeye başladı. Sıfır araçların yanına neredeyse yaklaşılamaz hale gelirken, ikinci el piyasası da aldı başını gitti. Son olarak araçlar hakkında ortaya atılan bir iddia ise büyük şaşkınlık yarattı.

DONANIM EKSİKLİĞİ VAR

 Araba fiyatlarında yaşanan yükseliş araç sahibi olmayı her geçen gün biraz daha zorlaştırırken, bir vatandaş, otomobil piyasasında 500- 600 bin TL arasında satılan en ucuz sıfır otomobil olarak satılan araçlardaki donanım eksikliğini gözler önüne serdi.

 “500 BİN VERDİĞİMİZ ARABA”

 Aracın içerisinden video çeken vatandaş, '500 bin verdiğimiz araba' başlığıyla sosyal medyada yayınladı. Araçta bulunan kontrol panelinde yer alan çok sayıda tuşun boş olduğu ve bir multimedya sisteminin olmadığı görüldü. Vatandaş, 'Sefalet bir durum' diyerek tepki gösterdi.

RADYO SİSTEMİ YOK 

Vatandaş, radyo sistemi olmadığı için “Bir AUX bağlantısı koysaydınız” diye yakındı. Yanındaki arkadaşı, kontrol panelinde yer alan tuşların boşluğuna dikkat çekerken tuşlardan sadece iki tanesinin bir fonksiyonu olduğu görüldü.