500 tane oku var. Türkiye'de ona herkesin dokunması yasaktı. Bedenine gelen sert darbe onun canını aldı

Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altındaki türler arasında yer alan Hint oklu kirpisi, trafik kazası nedeniyle telef oldu. 500'den fazla oku olan bu hayvan ilginç özellikleriyle biliniyor.

500 tane oku var. Türkiye'de ona herkesin dokunması yasaktı. Bedenine gelen sert darbe onun canını aldı

Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altındaki türler arasında yer alan Hint oklu kirpisinden gelen haber herkesi üzdü. 

Zoolog Mehmet Türkakın tarafından sosyal medyada yapılan paylaşıma göre Hint oklu kirpisi (Hystrix indica), trafik kazası kurbanı oldu. Cansız bedeni ise yol kenarında bulundu.

500'den fazla oku bulunan bu ilginç kirpi, diğer özellikleriyle de öne çıkıyor. İşte oklu kirpinin özelliklerinden bazıları:

"Boyları 55–60 cm civarında olup kuyruk uzunluğu 10–12 cm.dir. 18–22 kg. kadar olurlar. Başları açık, diğer tarafları oldukça koyu boz veya kahverengidir. Boyunları kalın, kulaklar ve gözler küçüktür. Sırt, omuz ve ense kalın ve sivri ok gibi dikenlerle (3–8 mm.kalınlık ve 15–35 cm. boyunda) kaplıdır. Vücutlarının diğer kısımları ise sert kıllarla kaplıdır. Kuyrukları, 15-16 adet, 8–12 mm. kalınlıkta, uçları koyu renkli, içi boş dikenler taşır.Ön bacakları arka bacaklarına nazaran daha kısadır. Ayakizi küçük bir çocuk ayakizini anımsatır." 

500 tane oku var. Türkiye'de ona herkesin dokunması yasaktı. Bedenine gelen sert darbe onun canını aldı - Resim : 1