6'lı masa adayda uzlaştı! Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih belli oldu! Ortak açıklama yayımlandı

Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için bir araya gelen Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti lideri ortak yazılı açıklama yaptı. Aday konusunda ortak bir anlayışa ulaşıldığını belirten liderler, adayın 6 Mart Pazartesi günü açıklanacağını duyurdu.

6'lı masa adayda uzlaştı! Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih belli oldu! Ortak açıklama yayımlandı

6'lı masanın ikinci tur kapsamındaki son toplantısı, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

18 Şubat'ta deprem gündemi ile gerçekleştirilen toplantının ardından Karamollaoğlu, saat 14.00'te başlayan toplantı öncesi diğer genel başkanları kapıda karşıladı.

6'lı masa adayda uzlaştı! Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih belli oldu! Ortak açıklama yayımlandı - Resim : 1

ADAY PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK
Bugün alınan kararların yönetim kurullarında görüşülmesi ve pazartesi günü liderlerin bir kez daha buluşması kararlaştırıldı.

Altı siyasi partinin ortak imzasıyla metin yayımlandı. Metinde şu ifadelere yer verildi:

"ORTAK CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ VE GEÇİŞ SÜRECİ YOL HARİTASI KONUSUNDA ORTAK BİR ANLAYIŞA ULAŞMIŞ BULUNUYORUZ"
"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

6'lı masa adayda uzlaştı! Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih belli oldu! Ortak açıklama yayımlandı - Resim : 2