6’lı masanın adayını Deniz Gürel tv100'de açıkladı! Kulisleri canlı yayında peş peşe verdi! Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık dağılımı nasıl olacak?

tv100'ün gündemi belirleyen programı Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'da tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili "Artık 13. Cumhurbaşkanı adayı belli oldu. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayıdır diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, ceza hukukçusu Hasan Sınar, avukat Serkan Toper, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ve Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı 6'lı masanın 12'nci toplantısının ardından yayımlanan ortak açıklama programda masaya yatırıldı.

"KILIÇDAROĞLU, MİLLET İTTİFAKI’NIN 13. CUMHURBAŞKANI ADAYIDIR DİYEBİLİRİZ"
tv100 Ankara temsilcisi Gürel "Toplantı bitmeden partilerin yetkilileriyle görüşmelerim oldu. Sabah saatlerinde başlanan toplantıda 5 liderin Kılıçdaroğlu konusunda kafalarında hiç soru işareti yoktu. Merak konusu olan Meral Akşener’in sergileyeceği tutumdu. İYİ Partili yetkilerle görüştüğümde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı meselesi masaya geldiğinde kendilerinin beklentisi yetkili kurullarla görüşmeden Kılıçdaroğlu’nun adaylığı noktasında ‘Akşener net ifadeler kullanmaz’ ifadelerini almıştım üst düzey İYİ Partililerden. Artık 13. Cumhurbaşkanı adayı belli oldu. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayıdır diyebiliriz." dedi. 

 
"HER PARTİYE BİR BAKANLIK VERİLECEĞİ KONUSUNDA LİDERLER UZLAŞMIŞ DURUMDA"
Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık dağılımına ilişkin ise Gürel "Kılıçdaroğlu dışındaki 5 Genel Başkan milletvekili adayı olmayacak ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamlarını paylaşacaklar, en çok oy alan 1. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Her partiye bir bakanlık verileceği konusunda liderler uzlaşmış durumda. Milletvekili listeleri konusu ise biraz daha tartışmalı." ifadelerini kullandı.