Meteoroloji'den İstanbul için sarı uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Anadolu Yakası dahil Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz için sarı uyarı yayınlandı. Vatandaşlar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve doluya karşı uyarıldı.

Meteoroloji'den İstanbul için sarı uyarı!

Yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren, Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, İstanbul Anadolu Yakası’nın doğusu) ve Batı Karadeniz’de (Zonguldak, Bartın, Düzce ve Kastamonu’nun kuzey ilçeleri) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 7 Temmuz hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre Marmara Bölgesi’nin bir kısmı bugün özellikle öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına girecek. İstanbul’un çevresinde de etkili olacak olan yağışların yarın da İstanbul’da etkili olması bekleniyor. 

Yapılan son tahminlere göre Trakya Bölgesi’nde etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yarın da İstanbul ve çevresinde etkili olması bekleniyor. Peki bugün hava durumu nasıl?

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Uşak, Denizli, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE

Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında zaman zaman kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

İSTANBUL °C, 32°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 30°C

Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 35°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.