Gündem Suriye harekatı! Lavrov ziyareti bir gün erkene aldı

Türkiye gelecek iki haftada 9 ülkeden gelecek dışişleri bakanını ağırlamaya hazırlanırken, gıda krizinin dünya gündeminin en üst sıralarında olduğu bir dönemde bu konuyu konuşmak üzere Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, beraberinde askeri bir heyetle Türkiye'yi ziyaret edecek.

Gündem Suriye harekatı! Lavrov ziyareti bir gün erkene aldı

8 Haziran'da Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, olası bir Suriye operasyonu nedeniyle ziyaretini 1 gün erkene aldı. Buna göre Lavrov yarın Ankara'da olacak. Öte yandan bu hafta Ankara'da yoğun bir diplomasi trafiği olması bekleniyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yarın Türkiye'ye geliyor.

Lavrov, Suriye'ye yeni hareket öncesi Türkiye ziyaretini öne çekti. Lavrov'un 8 Haziran'da Türkiye'ye gelmesi bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın tepelerine çökeriz' sözlerinden sonra tüm gözler Suriye sınırına çevrilmiş durumda.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu gelecek emri bekliyor. Operasyon haberiyle panikleyen PKK/YPG'li teröristler rejim bayrağıyla kendilerini korumaya çalışıyor.

Mehmetçik Türkiye'nin sınırını terörden temizlemek için operasyondan operasyona koşarken, Rusya'dan flaş bir adım geldi.

Rusya, Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği yeni harekat öncesi ziyareti öne çekti. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yarın Türkiye'ye gelecek.

Alman Bakan Ankara'ya geliyor 

Bu kritik ziyaretin ardından 9 Haziran Perşembe günü Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.

PKK'nın Almanya ve Fransa'da düzenlediği gösteriler nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı iki ülkeye nota vermişti. Alman bakanın Ankara ziyaretinde konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock

Pazartesi günü ise Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü toplantısı da gerçekleştirilecek. Toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov katılacak.

Türkiye, 7 Haziran'da Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani'yi, 8 Haziran'da ise Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra'yı ağırlayacak.