ABD: Ben Rusya'dan korkarım ama sen savaş

Dediği mealen şuydu: “Kalbimiz Ukrayna’dan yana, ama Rusya ile savaşa girmekten korkarız.”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin “Hava sahasını kapatın!” önerisine verdiği cevabın özcesi buydu.

Utanç duydum zira Ukrayna’yı direnişinden dolayı kutluyordu. “Kahraman Ukrayna halkı” deyip Ukrayna’nın sırtını sıvazlamaktan da geri durmuyordu.

Zelenski, Putin'e karşı NATO'yu arkasına almak istedi

Zelenski’nin “Bu saatten sonra ölen her Ukraynalı'nın sorumlusu sizsiniz” lafına ne demeli peki?

Görünen o ki Zelenski ABD’ye çok güvenmiş. Avrupa’ya çok güvenmiş.

NATO’nun arkasında olması halinde Putin’in kendisine hiçbir şey yapmaya cesaret edemeyeceğine inanmış.

ABD'ye körü körüne güven duydu 

Bunun böyle olmadığını anlamışa benziyor artık. Lakin iş işten geçti.

ABD’nin başını çektiği derin NATO’yu oluşturan devletlerin Putin Rusya’sını kuşatma ve etkisiz hale getirme hamlelerinde Ukrayna’nın oyun sahası olarak belirlenmiş olmasını anlamamak için ya akılsız olmak gerekirdi ya da gözü kara Amerikancı-Avrupacı olmak gerekirdi.

ABD’ye bu körcesine güvenin akıbeti Ukrayna için hayır getirmedi. 

O yüzden Zelenski’nin “Bu saatten sonra ölecek olan her Ukraynalı'nın sorumlusu” cümlesini “Başından itibaren ölen her Ukraynalı'nın sorumlusu” şekline dönüştürmek en doğrusudur.

ABD ne kendilerinin ne de NATO gücünün bizzat asker göndererek Rusya ile savaşmayacağını ama “Kahraman Ukrayna”ya her türlü askeri desteği vereceğini söylüyor. ABD’nin dediği şu: “Biz sizin için ölmeyiz. Ama siz bizim için ölün. Desteğimiz sizinle.”

ABD, derin NATO gücünün başını çekiyor

Görünüşte Ukrayna kendi toprağını savunuyor olacak ama arka planda derin NATO gücünün başını çeken ABD’nin emperyal siyasi emellerine hizmet etmiş olacak.

Ukrayna’da iktidarda Rusya tarihini ve ABD’nin oyun planını bilen bir derin siyasal akıl olmuş olsaydı olaylar asla bu noktaya taşınmazdı.

Bu sözlerimizin hiç biri Putin Rusya’sının işgal ve ilhakını haklı görmek anlamına zinhar gelmiyor.

Gladyo elemanları bu savaşta bizim de taraf olmamızı istiyor 

İçimizdeki Amerika’dan daha çok Amerikancı, NATO’dan daha çok NATO’cu elemanların bu dediklerimizden böyle bir sonuç çıkartıp algı operasyonu yapacaklarından hiç kuşkum yok. Varsın olsun. Onlar kendilerine biçilen rolü oynasınlar. Gladyo elemanlarının Zelenski Ukrayna’sından ders alıp Türkiye’ye başka öğütler vermesini bekleyecek kadar saf değiliz elbet. Baksanıza açık açık Rusya ile bizim de harp etmemiz gerektiğini, bu savaşta bizim de taraf olmamız gerektiğini söylüyorlar. 

ABD ve NATO “Biz Rusya ile savaşmak istemiyoruz. Bundan korkarız.” diyor. Ama içimizdeki Amerikancılar-NATOcular Türkiye’yi Rusya’nın üstüne sürmek için her türlü kışkırtıcılığı yapmaktan kaçınmıyorlar.