Gözler ABD mart ayı enflasyon rakamlarında! Beklentiler ne yönde?

Yeni haftada piyasaların odağında ABD mart ayı enflasyon rakamları var. ABD enflasyonunun piyasalara yön vermesi beklenirken, beklentiler ve analistlerin yorumları da merak ediliyor. Peki, ABD mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Gözler ABD mart ayı enflasyon rakamlarında! Beklentiler ne yönde?

Küresel piyasalar ABD mart ayı enflasyon rakamlarına odaklandı. Dünya ekonomilerinde enflasyonun düşüş trendine girmesi beklentileri bir nebze aşağıya çekse de ABD’nin şubat ayı enflasyon artışı mart ayında da yükseliş beklentisi oluşturuyor.

ABD MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD’de mart ayına ilişkin enflasyon rakamlarının yeni haftada açıklanması bekleniyor. Küresel piyasalarının büyük bir bölümü "Paskalya" tatili nedeniyle kısa bir hafta geçirecek. Enflasyon rakamlarının tatilin ardından açıklanması bekleniyor.

ABD ENFLASYONU PİYASALARI NASIL ETKİLER, BEKLENTİLER NE YÖNDE?

Küresel piyasalar, ABD'de artan resesyon endişeleri ve para politikalarına ilişkin belirsizlikler nedeniyle temkinli bir seyir izliyor. ABD'de enflasyonu yatırımcının odağında yer alırken, resesyon endişesi de piyasalarda etkili olmayı sürdürüyor. Yeni haftada çarşamba günü enflasyon verilerinin yanı sıra Fed tutanaklarından alınacak olası sinyaller de yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilecek.