Issız ormanda kaydedildi

Issız bir ormanda avlanan adam bir anda ileride bir şeylerin hareket ettiğini fark etti. Biraz yaklaştı ve cep telefonu açtı, o anları saniye saniye kaydetti. İşte bugüne kadar çekilmiş en net kocaayak görüntüsü...

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missisipi eyaletindeki Tunica kenti yakınlarındaki ormanda bugüne kadar çekilmiş en net kocaayak görüntüsü kaydedildi. 23 yaşındaki avcı Josh Highcliff isimli avcı, ormanda dolaştığı sırada bir şeylerin hareket ettiğini fark edince önce tüfeğine, ardından da cep telefonunun kamerasına sarıldı.

Gördüğü canlının kocaayak olduğunu düşünen Highcliff, görüntüleri video paylaşım sitesinde yayımladı. Yayınlandığı zamanlarda izlenmeyen video, kocaayak haberlerinin artmasının ardından yeniden viral oldu. Kullanıcılar Highcliff'in çektiği görüntülerin bugüne kadar çekilen en görüntüler olmasından dolayı videoya büyük ilgi gösterdi.

Mitolojik olarak tanımlanan kocaayak'ın anlatımlardaki görüntüsüne uyan canlının yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda olduğu görülüyor. Yaklaştığı ağaçtaki dalları kopardığı gözlenen canlı önce oturur pozisyonda, ardından da ayakta görülüyor.

Yaşadıklarını anlatan Josh Highcliff, "50 metre uzaklıktaki ölü bir selvi ağacının yanında çöken bu kocaman siyah bir şey vardı, bir domuz olduğunu düşünmüştüm ama bu büyük omuzları ve elleriyle dik bir kafa gördüm. Bir şeyleri kazıyor gibiydi. Ayağa kalktığında korkularımı kontrol edemedim ve koştum" dedi.

Video izleyen kullanıcılar, yayınlanan tüm kocaayak videolarından farklı olarak görüntünün bu kadar net olmasının büyük şans olduğunu söylerken, bazı kullanıcılar maymun kıyafeti giymiş bir insan olduğunu ileri sürdü.