ABD’de facia! Geminin çarptığı köprü çöktü: Çok kişiden haber alınamıyor

ABD'nin Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü, sabah saatlerinde büyük bir kargo gemisinin çarpması sonucu yıkıldı. Dehşete düşüren kazanın ardından insanlar arabalarıyla birlikte suya gömüldü. Yetkililer, en az 20 kişinin suda olmasından endişe ettiklerini açıkladı.

ABD merkezli The New York Times'ta yer alan habere göre, ABD Sahil Güvenlik Salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, bir geminin Baltimore limanından geçen bir köprüye çarptığını söyledi. Francis Scott Key Köprüsü'nde meydana gelen kaza, Baltimore'daki Sahil Güvenlik'te birinci sınıf astsubay olan Matthew West tarafından doğrulandı.

EN AZ 20 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Baltimore İtfaiyesi'nden Kevin Cartwright CNN'e yaptığı açıklamada, "Şu anda Patapsco Nehri'nde 20 kadar kişinin ve birden fazla aracın olabileceğini anlıyoruz" dedi ve yetkililerin "kitlesel ölüm olayı" ile karşı karşıya olduğunu sözlerine ekledi.

KÖPRÜ NASIL ÇÖKTÜ?

Gemi takip verilerine göre, Francis Scott Key Köprüsü'ne Singapur bandıralı Dali konteyner gemisi çarptı. Gemi 300 metre uzunluğunda ve Sri Lanka'nın Kolombo şehrine doğru yol alıyordu.

Deniz radarlarına göre Dali, Port Breeze'deki terminalden ayrılarak Francis Scott Key Köprüsü'ne doğru ilerlemiş, ancak 45 dakika sonra köprünün bulunduğu yerde durmuştur. Ayrıca hava trafik radarları polis helikopterlerinin bölgede defalarca tur attığını gösterdi.

ABD’nin milli marşının yazarı Francis Scott Key'in adının verildiği yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki 4 şeritli köprü 1977'de hizmete açılmıştı.

KÖRÜNÜN ÇÖKTÜĞÜ DOĞRULANDI

Baltimore Şehri İtfaiye Departmanı İletişim Müdürü Şef Kevin Cartwright, köprüye 'büyük bir gemi' tarafından çarpıldığını ve köprünün Patapsco Nehri'ne çöktüğünü doğruladı.

KÖPRÜ ÜZERİNDEKİ ARAÇLAR SUYA DÜŞTÜ

348 metre uzunluğundaki gemi çarpmanın ardından alev alarak battı. Kaza sonrası çok sayıda aracın da suya düştüğü bildirildi. 

İtfaiye ve ABD Sahil Güvenlik ekibi de dahil çok grup bölgeye sevk edildi. Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarılıyor. 

ABD’de facia! Geminin çarptığı köprü çöktü: Çok kişiden haber alınamıyor - Resim : 1

Sahil Güvenlik yetkilisi Matthew West, Singapur bayraklı kargo gemisi Dali'nin Interstate 695'in bir parçası olan köprüye çarptığını söyledi.

DEV GEMİ FRANCİS SCOTT KEY KÖPRÜSÜNE ÇARPTI

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Maryland eyaletine bağlı Baltimore şehrinde bulunan 3 kilometre uzunluğundaki Francis Scott Key Köprüsü'ne trafik akışı olduğu sırada büyük gemi çarptı.