ABD’li hemşire Gazze’de yaşanan insanlık dramını anlattı… O açıklamalar dünyada ses getirdi: “Kolu bacağı kopmuş insanlar”

Binlerce masum ve sivil vatandaşın hayatını kaybettiği Gazze Şeridi’nde büyük dram yaşanıyor. İsrail, sivilleri ve yerleşim yerlerini bombalarken; ABD’li hemşire Emily Callahan, korkunç tabloyu gözler önüne serdi. Callahan, “Ortalıkta kolu bacağı kopmuş, açık yarası bulunan insanlar geziyordu.” ifadelerine yer verdi. ABD’li hemşirenin açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

ABD’li hemşire Gazze’de yaşanan insanlık dramını anlattı… O açıklamalar dünyada ses getirdi: “Kolu bacağı kopmuş insanlar”

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı, 4 bin 324'ü çocuk olmak üzere 10 bin 569'a yükseldi.

Sınır Tanımayan Doktorlar'a (MSF) bağlı olarak çalışan ABD'li hemşire Emily Callahan, Gazze'deki yaşananları açık yüreklilikle dile getirdi.

Callahan, Gazze'deki çocukların 'yüzlerinde ve vücutlarında çok büyük yanıklar' olduğunu ve hastanelerin çok kalabalık olmasından dolayı çok hızlı bir şekilde taburcu edildiklerini kaydetti.

O AÇIKLAMALAR BÜYÜK SES GETİRDİ

Gazze'den ayrılan ABD'li hemşirenin açıklamaları dünyada ses getirdi. Gazze'de tanık olduğu vahşeti CNN International yayınında anlatan Emily Callahan, “Yüzlerinde ve tüm uzuvlarında büyük yanıklar olan çocuklar vardı” dedi.

ABD'li hemşirenin açıklamaları İsrail basınında da yer buldu.

Times of Israel Callahan'ın açıklamalarını, “Gazze'den ayrılan Amerikalı hemşire acı çeken çocukları anlatıyor” başlığını attı.