Açtığı yolda, gösterdiği hedefe...

Biz dün tv100 ailesi olarak yuvamızdaydık. O kutlu çatı altında, Cumhuriyet’in ilanına tanıklık etmiş tarihi Birinci Meclis çatısı altında yayın yapmanın gururunu yaşadık.

Efendim… Ayşe teyze Cumhuriyet içerikli reklam kuşaklarında bu yılda ağladı, Ali amca çiçekli balkonuna ay yıldızlı bayrağı gururla bu yıl da astı. Küçük Aslı bu yıl da belki biraz daha büyümüş olarak en güzel kıyafetleriyle okula koştu… Bu yıl Cumhuriyet’in ilk bebeği İstanbul’da gözlerini dünyaya açtı. Esnaf Murat kepengini açarken Atatürk’ün bir resmini köşeye iliştirmeyi ihmal etmedi bu yıl da… Anıtkabir bu yıl da doldu taştı. Korolar, gösteriler, şarkılar, marşlar bu yıl da onun için çalındı, söylendi... Türk milletini 100 yıldır birbirine kenetleyen, yenilmez kılan şey belki de budur. Bu ortak ruh bugün bir asrı devirdi.

Etrafımızda yaşanan onca savaşa, kana, gözyaşına baktıkça yapılan işin büyüklüğüne bir kez daha, bin kez daha hayran olmamak mümkün değil.

Coğrafyamızda yaşananlar bir kez daha gösterdi ki milleti ile bütünleşmiş devletlerden geriye sadece kan, gözyaşı ve sürgünler kalıyor. İşte bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti bizler için hava kadar elzem, su kadar aziz ve mukaddestir…

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde atalarımız bu vatan için birlikte ölmeyi başarmışlar, bize düşense bir arada yaşamayı başarabilmek. Diliyorum daha nice 100 yıllara birlikte huzurla, kardeşlikle, barışla ulaşırız.

O güne kadar açtığı yolda, gösterdiği hedefe daima inançla, daima kararlılıkla yürüyeceğiz…