Acun Ilıcalı'dan flaş açıklama!.. 'Avukatıma para teklifinde bulundu'

Acun Ilıcalı, Fox TV'de yayınlanan yemek programının, kendi kanalı TV8'de yayınlanan yemek programıyla aynı formatta olduğunu iddia etmişti ve Fox TV'ye dava açmıştı. Bilirkişi raporuna göre programların aynı oldukları açıklandı. 

Acun Ilıcalı'dan flaş açıklama!.. 'Avukatıma para teklifinde bulundu'

Günaydın'ın haberine göre; Fox TV'de yayınlanan 'Sofrada' programının, kendi kanalı TV8'de yayınlanan 'Yemekteyiz' programıyla aynı formatta olduğunu iddia etmişti ve Fox TV'ye dava açmıştı. Işık Üniversitesi'ne başvuran Ilıcalı, programların incelenmesini talep etmişti.

Detaylı bir şekilde içerik, teknik, akış gibi unsurları incelenen programların benzer ve farklı yanları tespit edildi. Bilir kişi raporunda, programlarda bazı farklılıklar olsa da genel itibariyle aynı oldukları açıklandı. 

Acun Ilıcalı, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak durum hakkında şunları söyledi:

Bilindiği üzere TV8, her zaman telif ücretini ödeyerek orijinal TV formatlarını satın almakta ve yayınlamaktadır. “Yemekteyiz” adlı programımız da bunlardan biridir. Dolayısıyla ciddi bir telif ödediğimiz bu programın birebir kopyasını, hiçbir sorumluluk duygusu taşımadan alıp, “Sofrada” adıyla yayınlamak, düpedüz fikir ve emek hırsızlığıdır. Bu konuyu, benzeri fikir hırsızlığı suçu işleyenlere ibret olacak biçimde adaletin önüne taşımaya kararlıyız.