Bakan Bozdağ: "Maden faciasındaki 6 dakikalık kaybı bilirkişi raporu ortaya çıkacaktır"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Amasra'da grizu patlaması sonucu 41 maden işçisinin hayatı kaybetmesiyle ilgili tv100 ekranlarında konuştu. Bakan Bozdağ, süreçle ilgili soruşmanın devam ettiğini ve soruşturmanın etkin yürütülmesi maksadıyla kıdemli savcı yetkilendirilmesi yapıldığını söyledi. Bakan Bozdağ, "Sadece o vardiyada olanlar değil o vardiyadan önce olanların da ifadeleri alınacak. Kayıp 6 dakika ile ilgili inceleme yapılıyor bunun neden kaynaklandığı bilirkişi raporuyla ortaya çıkaracaktır"

Bartın Amasra'da meydana gelen 41 maden işçisinin hayatını kaybettiği facia ile ilgili "Bilir kişi heyeti çalışma yürütüyor" dedi. Bozdağ, "Süreçle ilgili adli soruşturma başlatıldı hem idari yönden konu araştırılıyor hem de Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuyla ilgili soruşturma başlatıldı Hakimler ve Savcılar Kurulu soruşturmanın etkin yürütülmesi maksadıyla kıdemli Savcı yetkilendirmesi yaptı."

"Şu ana kadar savcılık burayla alakalı bir bilir kişi heyeti görevlendirdi. Bilir kişiler önceki gün bir çalışma yaptılar dün de akşama kadar çalışma yaptılar. Ön rapor hazırlığı devam ediyor, bilir kişiler bunların hepsini raporlarına dökeceklerdir."

"Sadece o vardiyada olanlar değil o vardiyadan önce olanların da ifadeleri alınacak. 6 dakika ile ilgili inceleme yapılıyor, orada bir kayıp var ve bunun neden kaynaklandığı bilirkişi raporuyla ortaya çıkacaktır."

Bakan Bozdağ cenazede Kur'an-ı Kerim okuması ile ilgili gelen yorumlara yanıt verdi:

"Pek çok cenazede Kur’an-ı Kerim okumuş birisiyim, okumadığım çok cenazede var. Böylesi büyük bir olayda şehidimizin de gençliği nedeniyle etkilendim. Hocalarımız Kur’an okudular ben de ilave okudum. Bunun ayıplanacak, kınanacak bir yönü yok."