Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye'ye çarşamba uyarısı

Meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin, Akdeniz bölgesinde yer alan illerimiz Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye'ye çarşamba günü uyarısında bulundu.

Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye'ye çarşamba uyarısı

Türkiye pazartesi gününden itibaren yeni bir hava sisteminin etkisi altına girdi. Meteorolojik kaynaklardan ise bu hava sistemine ilişkin yeni bilgilendirmeler gelmeye başladı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin,  söz konusu hava sistemi hakkında vatandaşlara bilgi verdi. 

Tekin, Akdeniz bölgesinde yer alan illerimiz Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye'ye çarşamba günü uyarısında bulundu.

Yağışlı sistemin Çarşamba günü hemen hemen tüm yurtta etkili olacağının vurgulayan Tekin, “Çarşamba günü ise Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvet olacak dikkatli olunmalı. Perşembe günü ise Hakkari, Şırnak ve Van’ın güneyinde yağışların kuvvetli olmasını tahmin etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Tekin, hava sıcaklığında ise yurdun kuzey ve batı kesimlerinde dört ile altı derecelik bir azalışın söz konusu olacağını belirtti.