3 kentte aynı acı...

Adana'nın Çukurova ilçesi Seyhan Baraj Gölü'nde Alperen Karataş, Siirt'te Botan Çayı'na giren İdris Atunç ve Karasu Sahili'nde denize giren yabancı uyruklu iki kişi boğularak hayatını kaybetti. 8 kişi ise boğulmaktan kurtarıldı.

3 kentte aynı acı...

Bugün Türkiye'nin bir çok kentinde hava sıcaklığı nedeniyle insanlar su kenarına akın etti. Adana'da 1 genç, Siirt'te bir genç ve Karasu'da iki genç boğularak hayatını kaybederken 8 kişinin de kurtarıldığı bildirildi.

Adana'da Seyhan Baraj Gölü yine can aldı

Geçmişten günümüze yüzlerce insanın boğularak hayatını kaybettiği Seyhan Baraj Gölü bir kez daha acıya neden oldu. Adana'nın merkez Çukurova ilçesi Dörtler Mahallesi'nde Alperen Karataş, arkadaşlarıyla serinlemek için Seyhan Baraj Gölü'ne girdi. Bir süre sonra Karataş'ın gölde kaybolması üzerine arkadaşları durumu polise bildirdi.

Baraj gölünde arama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekipleri, yaklaşık yarım saatlik çalışmayla Karataş'ın cesedine ulaştı. Olay yerine gelen Karataş'ın yakınları gözyaşı döktü, fenalık geçirdi. Karataş'ın cesedi otopsi işlemleri için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Botan Çayı yine can aldı

Olay, eski Siirt- Eruh karayolu yolu yakınlarındaki Botan Çayı’nda yaşandı. İdris Atunç (27), serinlemek için girdiği Çay’da akıntıya kapılarak gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine AFAD, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan uzun çalışmalar sonunda Atunç’un cansız bedenine ulaşıldı. Sudan çıkarılan ceset, otopsi işlemleri için Siirt Devlet Hastanesi kaldırıldı.

Karasu'da 2 kişi boğuldu, 8 kişi kurtarıldı

Hava sıcaklıklarıyla birlikte hafta sonu kısıtlamasının da kalkmasını fırsat bilerek Karasu Sahiline giderek denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren 8 kişi kurtarılırken, yabancı uyruklu 2 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Hafta sonu kısıtlamalarının kaldırılması ve hava sıcaklıklarının da artmasıyla birlikte vatandaşlar sahillere akın etti. Sakarya’nın Karasu ilçesine bağlı 32 Evler ve Yenimahalle mevkiinde boğulma tehlikesi geçiren toplam 8 kişi kurtarıldı. Sahilde denize giren 3 yabancı uyruklu arkadaştan 2’si sudan çıkamadı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen cankurtaranlar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda suda kaybolan 23 yaşındaki Bilal Zarife ile 19 yaşındaki Hamza Alasqhar denizden çıkartıldı. Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahaleleri sonrasında Karasu Devlet Hastanesine kaldırılan 2 genç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.